Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Αρκουδιάρικες δικαιολογίες...


Αρκουδιάρικες δικαιολογίες...

Φαίνεται ότι το άρθρο για τις εισαγόμενες «μέτσκες» στεναχώρησε τους ψευτο-μακεδόνες της περιοχής μας και προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα  μέσω του γνωστού ιστολογίου των σκοπιανολάγνων belomorskamacedonia.blogspot.gr με σχετική ανάρτηση διανθισμένη με ύβρεις και τις σχετικές ασυναρτησίες, όπου επιχειρούν και πάλι να εξαπατήσουν όσους εξακολουθούν να καταναλώνουν κουτόχορτο. Στην προσπάθειά τους αυτή, όχι μόνον δεν πείθουν, αλλά απεναντίας ξεσκεπάζονται!
Ας δούμε λοιπόν τι ακριβώς έγραψαν στην ανάρτησή τους, η οποία συνοδευόταν από ένα βιντεάκι με εκδηλώσεις από το ...Βέλγιο:

Carnaval des Ours / Καρναβάλι των Αρκούδων
Αυτές είναι βελγικές «αρκούδες» καρναβαλιστές! Οι αμόρφωτοι περί πολιτιστικών δρώμενων Eδεσσαίοι αρθρογράφοι http://ethnologic.blogspot.gr/2013/01/blog-post.html ας κάνουν μια έρευνα στο Βέλγιο για να μας πουν με βεβαιότητα εάν το έθιμο αυτό είναι γνήσιο τοπικό δικό τους η το «πήραν» απο το Πρίλεπ!
Και αφού ασχοληθούν με την έρευνα στο Βέλγιο, ας μας παρουσιάσουν μετά τα «γνήσια τοπικά ελληνικά» καρναβαλίστικα έθιμα της Έδεσσας που οι ηλικιωμένοι χωρίς αμνησία θυμούνται, για να τα μάθουμε κι εμείς!
Ας μας πουν επίσης αν θεωρούν ότι το κάθε τι παραδοσιακό ενός τόπου στην Ελλάδα, πρέπει απαραίτητα να έχει αρχαιοελληνική η, τέλος πάντων, γνήσια ελληνική προέλευση: είναι τελικά παραδοσιακό τοπικό προϊών (σημ. ΔΕΕ: sic!) το λουκούμι της Σύρου; Ο μπακλαβάς Ιωαννίνων; Το μαντολάτο Κερκύρας; 
Τελικά το μόνο «γνήσιο ελληνικό παραδοσιακό» στοιχείο στην πόλη μας είναι ο φανατικός εθνικισμός και η φασιστική νοοτροπία ορισμένων Eδεσσαίων!
Πάντως, ακόμα και «εισαγόμενο» απο το Πρίλεπ να ήταν (που δεν είναι!) το έθιμο της μέτσκας, πάλι απο την Μακεδονία είναι!

Ρωτάμε, μετά τα παραπάνω, τους πολύ ...μορφωμένους ημιμαθείς τενεκέδες, που παριστάνουν τους γνήσιους «μακεδόνες» να μας δώσουν απαντήσεις στα εξής:
1. Τι εννοείτε όταν γράφετε ότι: «...το έθιμο της μέτσκας, πάλι απο την Μακεδονία είναι!»; Μα δεν γράψατε παραπάνω για “βελγικές «αρκούδες» καρναβαλιστές!”; Οι Βέλγοι το πήραν δηλαδή από τους Σκοπιανούς; Το ίδιο περίπου έθιμο απαντάται και σε φυλές Ινδιάνων της Αμερικής, στους Μογγόλους, σε αρκετούς πρωτόγονους λαούς της Σιβηρίας και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου. Όλοι αυτοί αντέγραψαν το έθιμο από τους Σκοπιανούς; Ή μήπως εννοείτε ότι όλοι αυτοί είναι απόγονοι των «μακεντόντσι», οι οποίοι, σύμφωνα με τις παλαβομάρες του Γκρούεφσκι και της παρέας του, αποτελούν τον αρχαιότερο λαό του κόσμου;
2. Εμείς οι ...αμόρφωτοι «περί τα πολιτιστικά δρώμενα Εδεσσαίοι αρθρογράφοι» δεν έχουμε να σας παρουσιάσουμε “«γνήσια τοπικά ελληνικά» καρναβαλίστικα έθιμα της Έδεσσας”. Εσείς μπορείτε να εμφανίσετε έστω και έναν Εδεσσαίο (εξαιρούνται οι χαπακωμένοι και οι «πιανίτσες»), που επώνυμα θα μας παρουσιάσει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπήρχε αυτό το «έθιμο» στην Έδεσσα;
3. Ουδείς ισχυρίζεται ότι «το κάθε τι παραδοσιακό ενός τόπου στην Ελλάδα, πρέπει απαραίτητα να έχει αρχαιοελληνική η, τέλος πάντων, γνήσια ελληνική προέλευση». Τέτοιες φαιδρότητες μόνον στα Σκόπια συμβαίνουν, όπου ισχυρίζονται ότι ο Αδάμ και η Εύα ήσαν «μακεντόντσι», ότι «μακεντόντσι» έκτισαν τις πυραμίδες, ανακάλυψαν την Αμερική, την πενικιλλίνη, την ατομική βόμβα και τα πάντα όλα! Που μετέτρεψαν σε αχταρμά όλα τα ιστορικά δεδομένα και μεταμφιέσαν σε «μακεντόντσι» τον Φίλιππο, τον Μ. Αλέξανδρο, τον Ιουστινιανό, τους Τσάρους Συμεών και Σαμουήλ, τον Ιούλιο Καίσαρα, τον Καρλομάγνο και τον Αβραάμ Λίνκολν.  Έχετε να πείτε κάτι για αυτες τις γελοιότητες; Αν όχι, μη μπερδεύεστε με λουκούμια, μαντολάτα και μπακλαβάδες.
4. Μια σοφή ελληνική (λέτε να είναι και αυτή σκοπιανή;) παροιμία λέει ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί». Έτσι τις εξυπνάδες περί «φανατικού εθνικισμού και φασιστικής νοοτροπίας» να τα πείτε στους φανατικούς σωβινιστές (και όχι απλώς εθνικιστές) της φασιστικής συμμορίας που κυβερνάει στα Σκόπια και όχι σε εμάς. Τα όργια νοθείας, καταπίεσης, τρομοκρατίας και άλλων «δημοκρατικών» πράξεων που διαπράττει το φασισταριό του Βε-Με-Ρο εις βάρος της αντιπολίτευσης, αλλά και των μειονοτήτων (ιδίως εναντίον της αλβανικής) στο σκοπιανό οπερεττικό κατασκεύασμα, απασχολούν τις στήλες του διεθνούς τύπου και των ΜΜΕ με συνεχείς καταγγελίες για εγκληματικές πράξεις του καθεστώτος. Και έχετε το θράσος να μιλάτε για φασιστική νοοτροπία στην Ελλάδα; Αλλά αυτοί ήσασταν και αυτοί είστε. Κρυμμένοι πίσω από μάσκες, κουκούλες, αρκούδες, πάντα στο σκοτάδι, στο παρασκήνιο, στα κρυφά. Μια ζωή αρμέγατε το «κακό» ελληνικό κράτος διορισμένοι με παχυλούς μισθούς και τώρα βγάζετε γλώσσα;
«Ράνε κούτσε ντα τα λάϊα», που λέγαν και οι παλιοί...

ΔΕΕ

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Pella News" στις 23-1-2013 φύλλο 512


Δεν υπάρχουν σχόλια: