Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Tι προβλέπουν τα ξένα πρακτορεία ειδήσεων


Εκλογές 2012:
τι προβλέπουν οι ξένες δημοσκοπήσεις

Την Κυριακή το βράδυ, αν επιβεβαιωθεί το σύνολο των δημοσκοπήσεων για τις εκλογές 2012 σε Ελλάδα και Γαλλία, η Ευρώπη θα είναι διαφορετική ή τουλάχιστον θα έχει κάνει μια σοβαρή προσπάθεια να γίνει διαφορετική.

Το δίδυμο Μερκοζί «μας τελειώνει» με την διαφαινόμενη ήττα του Νικολά Σαρκοζί, η καλύτερη δημοσκόπηση που είχε τις τελευαίες ημέρες τον έδειχνε πέντε μονάδες πίσω (47,5%, έναντι 52,5% του Φ. Ολάντ) και στην Ελλάδα την χώρα που η κυβέρνηση Παπανδρέου οδήγησε πριν δύο χρόνια στον μηχανισμό στήριξης χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, όπως αποδείχθηκε εν συνεχεία, με την έννοια ότι υπήρχαν άλλες λύσεις, η τιμωρία του εκλογικού σώματος την Κυριακή δείχνει να είναι βαριά.

Με τίτλο «Προς το τέλος του δικομματισμού οδεύει η Ελλάδα» τηλεγράφημα του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων Ansa, αναφέρεται σε χθεσινή δημοσκόπηση του για τις εκλογές 2012 που παρήγγειλε το ίδιο το πρακτορείο, σύμφωνα με την οποία τα κόμματα της κυβέρνησης Παπαδήμου που προαλείφονται για μετεκλογική συνεργασία, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με το ζόρι φτάνουν το 40% των ψήφων με τρίτο κόμμα τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το εκλογικό αποτέλεσμα θα φέρει δέκα κόμματα στη Βουλή, δηλαδή κατά το ANSA θα εισέλθουν και οι Οικολόγοι, εκτός από την Χρυσή Αυγή που πιάνει πάλι επίδοση της τάξης του 5% και του ΛΑΟΣ που βρίσκεται στο 3,5%.

Ποια είναι τα ποσοστά για τα τρία πρώτα κόμματα; Νέα Δημοκρατία 22,3%, το ΠΑΣΟΚ 17,8% και Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου 10%! Χθες δημοσίευμα του Reuters μετέδιδε δημοσκόπηση που είχε τεθεί υπ’όψιν του πρακτορείου, σύμφωνα με την οποία τα δύο μεγάλα κόμματα να συγκεντρώνουν μαζί μόλις 38%, όπως ήδη από χθες έγραψε το defencenet.gr.

Σήμερα το αραβικό δίκτυο al-Jazeera κάνει εκτενή αναφορά στην «νέα δεξιά» όπως αποκαλεί το κόμμα του Πάνου Καμμένου, το ΛΑΟΣ αλλά και την Χρυσή Αυγή για την οποία προβλέπει ότι θα καταφέρει να μπει άνετα στη Βουλή.

Όλες οι εταιρείες στοιχημάτων στο εξωτερικό δείχνουν τα ίδια αποτελέσματα, δηλαδή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν αποδόσεις που δείχνουν ποσοστά κάτω ή μετά βίας λίγο επάνω από το 40%. Σε επίπεδο εδρών αυτό μεταφράζεται σε 152-160 έδρες για την συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που είναι πλέον βέβαιο ότι θα αναζητήσει ευρύτερες συνέργειες. Για να μην συγκεντρώσουν πάνω από 151 έδρες πρέπει οι κάλπες να μην τους δώσουν ποσοστό μεγαλύτερο από το 37,5%, ενδεχόμενο καθόλου απίθανο.

Πηγή: http://www.fimes.gr/2012/05/ekloges-2012-xenes-dimoskopiseis/#ixzz1tz3F4nrE


Δεν υπάρχουν σχόλια: