Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Βουλγαρία: Ψηφίστηκε η πρόταση για την καταδίκη «της αφομοίωσης των Τούρκων»


Ο Νεο-Οθωμανισμός προελαύνει στα Βαλκάνια (βλ. και προηγούμενη ανάρτηση) και οι νεοέλληνες "πολιτικοί", έχοντας καταστρέψει την χώρα ηθικά-διπλωματικά-οικονομικά, κοιμούνται τον "ύπνο του δικαίου".
ΔΕΕ

Βουλγαρία: Ψηφίστηκε η πρόταση
για την καταδίκη «της αφομοίωσης των Τούρκων»

Οι τουρκικές εφημερίδες δίνουν μεγάλη έμφαση στην καταδίκη της αναγκαστικής αφομοίωσης των μουσουλμάνων της Βουλγαρίας, γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο και αναφέρεται στον Τύπο της Τουρκίας.
«Η Βουλγαρία αναγνώρισε επίσημα την αφομοίωση» γράφει πρωτοσέλιδα η εφημερίδα «Milliyet» και αναφέρει ότι υιοθετήθηκε έγγραφο στο οποίο γίνεται επίσημα παραδοχή ότι η Βουλγαρία στο παρελθόν επιχείρησε να αφομοιώσει τους Τούρκους της χώρας.
Ενώ η «Sabah» αναφέρει για «Ιστορική απόφαση της Βουλγαρίας» και δημοσιεύει τη δήλωση του Ιβάν Κοστόφ.
Η "Zaman", επίσης, φέρει τον τίτλο «Η Βουλγαρία καταδίκασε την αφομοίωση των Τούρκων» και δημοσιεύει ότι το βουλγαρικό Κοινοβούλιο ενέκρινε χθες μια δήλωση καταδικάζοντας την αναγκαστική αφομοίωση των μουσουλμάνων της Βουλγαρίας.
Η σχετική πρόταση υποβλήθηκε από τον Ιβάν Κοστόφ και μια ομάδα βουλευτών και εγκρίθηκε με 112 ψήφους υπέρ, μηδέν κατά και τρεις αποχές.
Η εφημερίδα «Hyurriyet» έχει το τίτλο «Η Βουλγαρία καταδικάζει την αφομοίωση». Η εφημερίδα αναφέρεται στα έγγραφα που δηλώνουν για την εκδίωξη των 360 χιλιάδων Βουλγάρων πολιτών τουρκικής καταγωγής κατά το 1989, υπό το κομμουνιστικό καθεστώς του Τοντόρ Ζίφκοφ και η οποία χαρακτηρίζεται ως μορφή εθνοκάθαρσης.
Εξάλλου χθες σε αναφορά του το τουρκικό κανάλι CNN Türk, παρουσίασε εκτενώς το ζήτημα, σύμφωνα με το οποίο το κομμουνιστικό καθεστώς του Ζίφκοφ, είχε ψηφίσει το νόμο για την «Διαδικασία της Αναγέννησης" του μουσουλμανικού στοιχείου της Βουλγαρίας.
Σύμφωνα με το νόμο αυτό οι Τούρκοι κάτοικοι της Βουλγαρίας όφειλαν να αλλάξουν το επώνυμό τους και να το κάνουν βουλγαρικό καθώς απαγορεύτηκε και η τουρκική γλώσσα στην επικράτεια.
Χθες, 22 χρόνια μετά, η Βουλγαρία παραδέχτηκε ότι ο νόμος αυτός ήταν για την αναγκαστική αφομοίωση των Τούρκων και έπρεπε να καταργηθεί, ψηφίζοντας τη σχετική διάταξη.

http://www.echedoros-a.gr/2012/01/blog-post_7946.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: