Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011

Επίσκεψη Νταβούτογλου στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη


Επίσκεψη Νταβούτογλου
στη Βοσνία- Ερζεγοβίνη

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου πραγματοποιεί από χθες πολυήμερη επίσκεψη στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στη διάρκεια της οποίας θα έχει συνομιλίες με τα μέλη της τριμερούς προεδρίας της χώρας, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, τον ύπατο εκπρόσωπο της διεθνούς κοινότητας και με τον επικεφαλής της ισλαμικής κοινότητας, Μουσταφά Τσέριτς.Τον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας υποδέχθηκε χθες στο αεροδρόμιο του Μόσταρ, ο δήμαρχος Λιούμπο Μπέσλιτς.
Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε ότι στο επίκεντρο των επαφών του στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη θα βρεθούν οι πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, στην οποία 11 μήνες μετά τις γενικές εκλογές δεν έχει εκλεγεί κεντρική κυβέρνηση (συμβούλιο υπουργών).
«Θα έχω την ευκαιρία να συζητήσω με τους φίλους μου εδώ, να εξετάσουμε θέματα πολιτικής επικαιρότητας και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε ως φίλοι της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης», ανέφερε σε δηλώσεις του από το Μόσταρ ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.
Ο δήμαρχος του Μόσταρ επιβεβαίωσε μετά τη συνάντηση με τον κ. Νταβούτογλου ότι η τουρκική κυβέρνηση είναι έτοιμη να βοηθήσει στη συγκρότηση αρχών στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.
Ο κ. Νταβούτογλου επισκέφθηκε στο χωριό Μπλαγκάι, κοντά στο Μόσταρ, το «Μπλαγκάι Τέκιγια» (Blagaj Tekke μουσουλμανικό μοναστήρι, ασκητήριο για ντερβίσηδες), το οποίο ανεγέρθηκε τον 16ο αιώνα.Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας ενημερώθηκε για το στάδιο, στο οποίο βρίσκονται οι εργασίες ανακατασκευής του ιστορικού, πολιτιστικού μνημείου, που χρηματοδοτούνται από τουρκικό ταξιδιωτικό πρακτορείο.
Ο κ. Νταβούτογλου, σε ειδική τελετή σήμερα, θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Τούζλα και θα δώσει διάλεξη στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στο Σαράγεβο.

http://www.kathimerini.gr/ με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕΔεν υπάρχουν σχόλια: