Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Το νορβηγικό ...πρότυπο! (2)

Μιά άλλη διάσταση του τραγικού γεγονότος στην Νορβηγία ήταν ότι με την ευκαιρία, βρήκαν αφορμή να ξεσαλώσουν οι κάθε λογής εθνομηδενιστές και να κατηγορήσουν τους "εθνικιστές" Έλληνες, λες και Έλληνες προκάλεσαν το νορβηγικό μακελλειό! Ένας από αυτούς, ο γνωστός και μη εξαιρετέος Τάκης Μίχας έσπευσε να εξεμέσει χολή και όξος κατά των Ελλήνων. Αξίζει τον κόπο να διαβαστεί το κείμενό του μήπως κατανοήσουμε το είδος της ψυχικής ανωμαλίας που τον διακατέχει...
ΔΕΕ

«Ελληνάρας» ο χασάπης της Νορβηγίας!
του Τάκη Μίχα

Τις πιο ακραίες απόψεις των Ελλήνων εθνικιστών υιοθετεί στο μανιφέστο του ο Άνερς Μπρέιβικ. Στο 1500 λέξεων μανιφέστο του «2083: Μια Ευρωπαϊκή Διακήρυξη Ανεξαρτησίας» ο Νορβηγός εξτρεμιστής προτείνει:
•Toν διαμελισμό της Αλβανίας και την προσάρτηση τμήματος της στην Ελλάδα
•Την επιστροφή στην Ελλάδα των «χαμένων πατρίδων» στην Τουρκία (παράλια Μικράς Ασίας)
•Την εκδίωξη του Μουσουλμανικού στοιχείου από την Βόρειο Κύπρο.
Επίσης το μανιφέστο περιέχει χάρτη της νέας Μεγάλης Ελλάδας καθώς και τον δικέφαλο αετό της Ορθοδοξίας με την επιγραφή «Δεν ξεχνώ!»
Η προσάρτηση από την Ελλάδα των τουρκικών εδαφών θα γίνει μέσω πολέμου που θα περιλαμβάνει την χρήση βιολογικών και χημικών όπλων!
Η υιοθέτηση και προβολή αυτών των απόψεων από τον Νορβηγό εξτρεμιστή Μπρέιβικ θέτει και πάλι στο προσκήνιο το ερώτημα των διασυνδέσεών του με ξένους-πιθανώς και ελληνικούς- εθνικιστικούς κύκλους. (σημ. ΔΕΕ: Μα εδώ είναι όλο το ζουμί! Αυτό είναι το πρόβλημά του!)
Αναλυτικότερα:
•Αλβανία: Ο Μπρέιβικ προτείνει ότι θα πρέπει να διαμελιστεί και να μοιρασθεί κατ’ αναλογία 20% μεταξύ της Ελλάδας και του Μαυροβουνίου. Το υπόλοιπο 6Ο% θα συγκροτήσει ένα Αλβανοχριστιανικό κράτος. Όλοι οι Αλβανοί Μουσουλμάνοι θα απελαθούν στην Κεντρική Ανατολία (Τουρκία)
•Κύπρος: Η Βόρεια και η Νότια Κύπρος θα ενωθούν ξανά στα πλαίσια ενός Ελληνοκυπριακού Χριστιανικού κράτους. Όλοι οι Τουρκοκύπριοι θα απελαθούν στην Κεντρική Ανατολία.
•Τουρκία: Όλοι οι Μουσουλμάνοι που ζουν στην Δυτική Ανατολία (παράλια Μικράς Ασίας) θα απελαθούν στην Κεντρική Ανατολία. Τα παράλια της Μικράς Ασίας θα ξαναενωθούν με την Ελλάδα. Η Τουρκία θα διαμελιστεί σε τρία κομμάτια: To Δυτικό τμήμα που θα ενωθεί με την Ελλάδα, το Ανατολικό τμήμα που θα γίνει τμήμα της Αρμενίας και το Κεντρικό τμήμα που θα είναι η Τουρκία.
Σύμφωνα με τον Μπρέιβικ η Ελλάδα έχει νόμιμες εδαφικές διεκδικήσεις στην Βόρειο Ήπειρο, την Ανατολική Θράκη (συμεριλαμβανομενης της Κωνσταντινούπολης και της Αγίας Σοφίας), στα νησιά Ίμβρος και Τένεδος και σε τμήματα της Δυτικής Ανατολίας που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και την Σμύρνη. «Αυτές οι περιοχές και πολλές άλλες» αναφέρει ο Μπρέιβικ στο μανιφέστο του «κάποτε είχαν σημαντικό Ελληνικό εθνοτικό πληθυσμό όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από τους χάρτες που παρουσίασε ο κ. Ελευθέριος Βενιζέλος στην Διάσκεψη των Παρισίων το 1919. Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι οι Δυτικοί Σύμμαχοι, ιδιαίτερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Λόιντ Τζορτς, είχε υποσχεθεί στην Ελλάδα εδαφικά αντάλλαγμα αν έμπαινε στον πόλεμο με την πλευρά των Συμμάχων»
Όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η επέκταση της Ελλάδας σε βάρος της Τουρκίας, ο Μπρέιβικ προτείνει Ευρωπαϊκή χριστιανική πανστρατιά που όπως γράφει «θα έχει ως στόχο την απελευθέρωση της Δυτικής Ανατολίας και της Βόρειας Κύπρου». Και συμπληρώνει: «Βιολογικές και χημικές επιθέσεις ίσως να αποδειχτούν ιδιαίτερα χρήσιμες στο βαθμό που δεν θα προκαλέσουν ζημιές στην υποδομή της χώρας»!!

Ακολουθεί μια απάντηση στο γελοίο αυτό κείμενο από το Διαδίκτυο (facebook), από τον εξαιρετικό μπλόγκερ HistoryOf Macedonia

Μακράν το πιο βλακώδες άρθρο
της ημέρας - "«Ελληνάρας» ο χασάπης της Νορβηγίας!"

Εντελώς τυχαία σήμερα έπεσε το μάτι μου σε ένα άρθρο από το Protagon.gr, με τίτλο "«Ελληνάρας» ο χασάπης της Νορβηγίας!" (http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.article&id=8033).
Συνήθως οι άνθρωποι δίνουν λιγότερη αξιοπιστία σε απόψεις που προέρχονται ή ενστερνίζονται από άτομα τα οποία απεχθάνονται, ανεξάρτητα από την πραγματική αξία των απόψεων. Η συσχέτιση και μόνο μιας άποψης/επιχειρήματος με προσωπικότητες που έχουν μείνει στις συνειδήσεις των περισσοτέρων με τα μελανότερα χρώματα, πχ Χίτλερ, είναι ικανή από μόνη της να οδηγήσει αρκετούς στην άμεση απόρριψη της άποψης, χωρίς να μπουν στον κόπο να την εξετάσουν στο ελάχιστο.
Έτσι ο αρθρογράφος εντελώς φαιδρά στον τίτλο του, βαφτίζει τον Νορβηγό Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, ειδεχθή πρωταγωνιστή της δολοφονίας 85 ατόμων στην Νορβηγία, ὡς «Ελληναρά», προσπαθώντας να συσχετίσει συγκεκριμένες απόψεις – τις οποίες προφανώς ο αρθρογράφος αντιπαθεί – ως απόψεις και του Νορβηγού δολοφόνου, άρα σύμφωνα με το σκεφτικό του αρθρογράφου, εντελώς κατακριτέες.
Φυσικά δεν είναι η πρώτη αλλά σίγουρα ούτε και η τελευταία φορά που παρατηρούμε τέτοιου είδους "δημοσιογραφία». Προφανέστατα η εξαγωγή ενός αβάσιμου συμπεράσματος που καταδικάζει μια άποψη/επιχείρημα βασιζόμενο στην πηγή ή τον εισηγητή του, αποτελεί μια λογική πλάνη και συγκεκριμένα μια γενετική πλάνη. Καλό θα είναι την επόμενη φορά που ο αρθρογράφος θα θελήσει ξανά να βγάλει τα…απωθημένα του, να έχει μελετήσει βασικούς κανόνες για την σύνταξη λογικών επιχειρημάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω άρθρο του κ. Μίχα ΟΛΑ τα σχόλια (πλην ενός, που προσπάθησε να δικαιολογήσει τον αρθρογράφο) στρέφονταν εναντίον αυτού του απαράδεκτου κειμένου.
Μεταφέρω μερικά:

1. Πήρατε το παραλήρημα ενός ψυχικά άρρωστου ανθρώπου, για να προσβάλλετε την Ελλάδα, κύριε Μίχα; Έλεος πια.
ΥΣ. Οι ελληνάρες δεν κατέστρεψαν την Ελλάδα. Η Γενιά του Πολυτεχνείου το έκανε.

2. Αν ανατρέξει κανείς σε κείμενα της δεκαετίας του 70, μπορεί άνετα να "αποδείξει" ότι ο Μπιν Λάντεν ήταν ΠΑΣΟΚ. Επίσης μια διαφορετική ανθολόγηση αποσπασμάτων του πονήματος του εγκληματία μπορεί άνετα να αποδείξει ότι συμμερίζεται και τις φιλελεύθερες αξίες της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο πεδίο της οικονομίας, αλλά και τις θέσεις νεοφιλελεύθερων αρθρογράφων για την ολέθρια ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς (cultural marxists aka θολοκουλτουριάρηδες)

3. Εδώ ο κόσμος καίγεται, βαρκούλες αρμενίζουν...Είναι τέτοιο το πάθος κάποιων ενάντια σε οτιδήποτε έχει σχέση με το παρελθόν του τόπου μας (βυζάντιο, αρχαία ελλάδα, κλπ), που ακόμη και τώρα που ο τόπος μας βιώνει κάποιες από τις δυσκολότερες στιγμές τις ιστορίας του, ασχολούνται με τις απόψεις ενός μανιακού δολοφόνου χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα και ...''Ελληνάρα''... Έλεος κύριε Μίχα ...


4. Κυριε Μιχα σεβομαι τις διαχρονικες αντιεθνικιστικες σας αποψεις.. ομως εχω να κανω τις εξης παρατηρησεις με ολο το σεβασμο στο προσωπο σας.. 1) η προσπαθεια σπιλωσης των Ελληνων με αφορμη ενα παραληρημα ενος φρικτου δολοφονου αποτελει πραξη ρατσισμου και εμπαθειας τελικα για τον ελληνικο λαο κατι που το βιωνω σε αρκετα αρθρα σας 2) διαπιστωνω τακτικα επιλεκτικη μνημη ως προς τους εθνικισμους .. ξιφουλκειτε εναντιον του υποτιθεμενου ελληνικου εθνικισμου αλλα δεν βλεπω αναλογη ευαισθησια για τον κατ εξακολουθησιν τουρκικο εθνικισμο που και πιο απτος ειναι και σταθερος μεσα στις δεκαετιες και τελοσπαντων αυτος ειναι το θελετε δεν το θελετε που ξεριζωσε ολοκληρους πληθυσμους με βαση θρησκευτικα και εθνοτικα κριτηρια.. αρμενιοι, ελληνες της ανατολης και αλλοι.. μαζικα εγκληματα προαγγελοι των ναζιστικων θηριωδιων 20 χρονια μετα.. ταγματα εργασιας, μαζικες δολοφονιες, βιασμοι, ειδεχθη εγκληματα, και μαζικες εκτοπισεις ανθρωπων.. και που φυσικα συνεχισε την ιδια σοβινιστικη πολιτικη και μετα τον κεμαλικο φασισμο.. βλεπε σεπτεμβριανα, κυπρος, απελασεις του 65, εκδιωξεις και βανδαλισμοι εναντι των ελληνοφωνων Ιμβρου και Τενεδου.. ομως τοσα χρονια που σας διαβαζω δεν εχω διαπιστωσει ουτε ιχνος ευαισθησιας για την συνεχιζομενη τουρκικη εθνικιστικη παραληρηματικη δραση.. αντιθετα βλεπετε φαντασματα εθνικισμου στην Ελλαδα που απο το 1922 δεν εχει εκδηλωσει ουδεμια επιθετικη δραση εναντι γειτονικου λαου.. το να υπαρχουν καποιοι γραφικοι να μιλανε για καταληψη της Πολης η της Σμυρνης ειναι ανευ ουσιας.. τρελοι, αφελεις, και με καμμενη φλαντζα θα υπαρχουν παντοτε και παντου 3) την επιλεκτικη σας μνημη την βλεπω και στο γιουγκοσλαβικο χωρις να εχω διαθεση να υποστηριξω τους σερβους.. ομως μου κανει εντυπωση η εμμονη σας με τα εγκληματα των σερβων και μαλιστα να μιλατε για γενοκτονια οταν κλεινετε τα ματια στα εγκληματα κροατων και μουσουλμανων στην περιοχη.. δηλαδη τα δικα τους εγκληματα δεν ειχαν εθνοκαθαρτικο χαρακτηρα; και φυσικα ειναι τουλαχιστον γελοιο να μιλαμε για γενοκτονια στην Σεμπρενιτσα οταν αρνουμαστε την γενοκτονια των αρμενιων και των ελληνων της ανατολης που τα μεγεθη ηταν και δυσαναλογα μεγαλυτερα.. το ξανατονιζω χωρις να αρνουμαι οτι οι σερβοι εκαναν εγκληματα.. ομως η μεροληψια ειναι εχθρος της αληθειας ακομα και αν σε αυτη την μεροληπτικη αποψη υπαρχουν αδιαμφισβητητες αληθειες.. αυτα εχω να τονισω με καθε σεβασμο στο προσωπο σας και στην αρθρογραφια σας που την διαβαζω οποτε εχω χρονο και που μου δινει τροφη για σκεψη ακομα και αν αντιδρω σε αρκετα απο αυτα που ισχυριζεστε. Αναστασοπουλος Θεοδωρος

5. Οι έλληνες είχαμε και έχουμε το "προνόμιο" να είμαστε στο σύνορα του χριστιανικού κόσμου με τον μουσουλμανικό εδώ και πολλούς αιώνες, φυσικό είναι κάποιος που έχει σαν κεντρική ιδεολογία την σύγκρουση αυτών των δύο κόσμων να ασχολείται με την ιστορία μας, μιά και αυτή η σύγκρουση κυριαρχεί σ'αυτήν. Τα παραληρήματα του Μπρέιβικ έχουν το ίδιο ενδιαφέρον και βαρύτητα με τα παραληρήματα των τσάμηδων, του Ντεκτάς, του Γκρούεφσκι, του Ερντογάν, του Νταβούτογλου, περιέργως όμως εκτός από τα "ελληναράδικα" παραληρήματα τα υπόλοιπα δεν σας ενοχλούν...
 
6. Φίλε μου, όλοι αυτοί οι ψευτοαριστεροί εθνομηδενιστές που ηδονίζονται γράφοντας τέτοιες παπαριές δεν διαφέρουν σε τίποτε από τον συγκεκριμένο ψυχάκια Νορβηγό που κάποια στιγμή τα έπαιξε με αυτά που έβλεπε να γίνονται στην χώρα του. Απλώς οι δικοί μας ψυχανώμαλοι είναι η ακριβώς αντίθετη πλευρά του νομίσματος, μόνο που είναι σε μόνιμο "αντιεθνικιστικό" και "αντιρατσιστικό" παραλήρημα. Αυτή είναι η δουλειά τους και από αυτήν ζουν...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: