Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ισραήλ και αρμενική γενοκτονία

Danny Ayalon
 
Η αναγνώριση της Αρμενικής Γενοκτονίας
από την Κνεσέτ είναι αδύνατη

Απίστευτη δήλωση του Ισραηλινού υφυπουργού Εξωτερικών Danny Ayalon για την γενοκτονία των Αρμενίων, που όπως αποκαλύπτεται είναι παγία θέση του Ισραήλ! Η δικαιολογία μάλιστα (περί πιθανής διατάραξης των σχέσεων με το ...Αζερμπαϊτζάν) για την συγκεκριμένη περίπτωση ήταν εντελώς γελοία! Με ποιό θράσος τότε απαιτούν από άλλες χώρες να αναγνωρίσουν την γενοκτονία των Εβραίων; Θα μου πείτε βέβαια ότι κάνουν την δουλειά τους με υπέρτατο γνώμονα το συμφέρον της χώρας. 
ΔΕΕ

Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα το Ισραήλ να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων, είναι αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν μπορούμε να καταστρέψουμε τις σχέσεις μας με τον κύριο στρατηγικό εταίρο μας το Αζερμπαϊτζάν στην περιοχή αυτή αλλά και στον μουσουλμανικό κόσμο, λόγω κάποιου αμφιλεγόμενου ιστορικού ζητήματος σχετικά με γεγονότα που συνέβησαν πριν από έναν αιώνα. Η αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας μπορεί να απειλήσει τη στρατηγική συνεργασία μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και του Ισραήλ.
Αυτή ήταν η δήλωση του Υφυπουργού Εξωτερικών του Ισραήλ Danny Ayalon, αναφερόμενος στο θέμα της κατάθεσης πρότασης από το Ισραηλινό κόμμα Meretz στην Επιτροπή της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού της ισραηλινής Κνεσέτ για αναγνώριση της αρμενικής γενοκτονίας.
Το 2001 ο Ισραηλινός Προέδρος Σιμόν Πέρες είχε πεί για το ίδιο θέμα πώς "Είναι άσκοπο να πούμε ότι οι Αρμένιοι υπέστησαν γενοκτονία όπως οι Εβραίοι. Η Σύγκριση των Αρμενίων με τους Εβραίους στο θέμα της γενοκτονίας είναι απαράδεκτη», είπε.

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/05/blog-post_7887.html

3 σχόλια:

sapphire είπε...

Πάγια πολιτική των Εβραίων αυτή που νομίζουν ότι αν συνεργαστούν για αναγνώριση άλλης γενοκτονίας με οποιονδήποτε άλλο στον κόσμο τότε η δική τους φαίνεται μικρότερη και έτσι θα έχαναν πολλά από αυτά που επένδυσαν σ'αυτή,έχει στηθεί αναίσχυντα μια ολόκληρη βιομηχανία γύρω από το ολοκαύτωμα!Το τι επέδωσε κινηματογραφικά μόνο να δει κάποιος,κάθε χρόνο θα βγει τουλάχιστον μία νέα ταινία για το θέμα αυτό,που με τη σειρά της θα βοηθήσει ποικιλοτρόπως τον εβραϊσμό.
Βέβαια το ίδιο κάνουν και οι Αρμένιοι με τους Πόντιους και οι Πόντιοι με τους Μικρασιάτες κι ας είναι συνέλληνες μάλιστα κι ας πρόκειται ουσιαστικά για μία Γενοκτονία των χριστιανικών λαών της Μ.Ασίας,και μόνο ενωμένοι θα καταφέρουμε να μην ξεγραφτεί από την παγκόσμια ιστορία και να τιμηθούν οι μνήμες όσων χάθηκαν!

sapphire είπε...

"επέδωσε"=απέδωσε

Βιβλιόφιλος είπε...

Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα!