Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Νεο-Οθωμανικά παραληρήματα


Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης


Με ημερομηνία 14 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 08.07 ο Τούρκος Υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στην σελίδα του στο fb (εδώ: https://www.facebook.com/MSB.HulusiAkar/photos/a.2147050598899855/2453150721623173/?type=3) δημοσίευσε χάρτη των τουρκικών διεκδικήσεων σε εδάφη γειτονικών χωρών (Ελλάδα, ολόκληρη την Κύπρο, Βουλγαρία, Συρία, Ιράκ, Γεωργία, Αρμενία, καθώς και κάποια μικρά τμήματα από Ιράν και Αζερμπαϊτζάν) που πρέπει να περιληφθούν στο τουρκικό κράτος, με το κουτοπόνηρο σχόλιο: «Εμείς δεν έχουμε τα μάτια μας στο έδαφος κανενός, αλλά θα βγάλουμε το μάτι σε εκείνους που (υπο)βλέπουν το δικό μας έδαφος».
Kimsenin toprağında gözümüz yok ama toprağımıza göz dikenin gözünü çıkarırız.
#MilliSavunmaBakanıHulusiAkar
We have no eyes on anyone's land, but we take out the eye of those who look at our land. 
#MilliSavunmaBakanıHulusiAkar

Μερικές ώρες πριν, στην ίδια σελίδα, σε ένα ξέσπασμα σωβινιστικού παραληρήματος είχε αναρτήσει έναν άλλο χάρτη, όπου εμφανίζονταν οι τουρκικές «Ηνωμένες Πολιτείες» από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, ολόκληρη σχεδόν την Βουλγαρία, την βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο, μέχρι τις τουρκόφωνες χώρες της κεντρικής Ασίας και την δυτική Κίνα (Ουϊγούροι) και από την ΝΑ Ρωσία (η υπόλοιπη διαλύεται σε μικρά κρατίδια!) μέχρι το Ιράκ και μεγάλο τμήμα του Ιράν, συμπεριλαμβάνοντας και την Ουγγαρία! Η νεκρανάσταση των ξεπερασμένων θεωριών του Παντουρκισμού και Παντουρανισμού των αρχών του περασμένου αιώνα.
(Türkiye Cumhuriyeti çatısında; Türkiye - Azerbaycan - Macaristan-Nahcivan - Pakistan-Türkmenistan-Özbekistan-Tacikistan-Kirgizistan - Kazakistan-Mogolistan Birleşik Devletler olucak..  MSB Hulusi Akar
On the roof of the republic of turkey; Turkey - Azerbaijan - Hungary-Nakhchivan - Pakistan-Uzbekistan-Uzbekistan-Uzbekistan - Kazakhstan-Mongolia will be the United States..  MSB Hulusi Akar )



Πριν σπεύσουν οι διάφοροι τουρκολάγνοι πολιτικάντηδες και οι παρατρεχάμενοί τους να υποβαθμίσουν τα παραπάνω με φαιδρότητες του τύπου «και ο Καμμένος έκανε τα ίδια» τους υπενθυμίζουμε ότι ο πρώην ΥΠΕΘΑ μπορεί να έκανε διάφορες γελοιότητες, άλλου όμως επιπέδου, που σε ουδεμία περίπτωση μπορούν να συγκριθούν με την σοβαρότητα και την προκλητικότητα των αναρτήσεων του Ακάρ.
Επί τέλους ας συνειδητοποιήσει το πολιτικό μας σύστημα ότι η Τουρκία ΔΕΝ ΜΠΛΟΦΑΡΕΙ και αυτό το επιβεβαίωσε όχι κάποιος τυχαίος, αλλά ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ σε σχετικό αναλυτικό και τεκμηριωμένο άρθρο του με αφορμή τα γεγονότα στην Συρία που αναρτήθηκε εδώ: https://www.newsbreak.gr/amyna/kostarakos-gia-toyrkia-giati-na-pisteyoyme-oti-tha-sevastei-ta-synora-tis-me-tin-ellada/?fbclid=IwAR382sLCkyjDtEElFCTLHEEKwWHz4tW2oO6RLcCctUWyj9Q5o2v9VIarBH4.

Όπως απέδειξαν οι πρόσφατες εξελίξεις, ουδείς πρόκειται να μας βοηθήσει εάν εμείς οι ίδιοι δεν είμαστε αποφασισμένοι να αντιταχθούμε αποτελεσματικά και ουσιαστικά στις ορέξεις του Νεοσουλτάνου. Οι επισημάνσεις έγκριτου δημοσιογράφου σε βαρυσήμαντο και καυστικότατο άρθρο του (εδώ: https://www.in.gr/2019/10/17/apopsi/koutoponiroi-kai-epikindynoi-politikantides/?fbclid=IwAR0aqEjjZ7V8nPDd5GOD61oN3uP_MCdAQtLnKRM0aOKdvFhpTH5Ivp9BTL0) αναφέρουν χαρακτηριστικά τα εξής:
«…Το «δόγμα» ότι η ΕΕ θα «κάνει ντα» την Τουρκία αν αυτή προσβάλει την κυριαρχία της Ελλάδας και της Κύπρου είναι ακόμα και σήμερα η κυρίαρχη πολιτική απάντηση έναντι της τουρκικής απειλής...
...Αν περιμένουμε να μας «σώσει» οποιοσδήποτε, ειδικά οι Βρυξέλλες, η καταστροφή θα έρθει σαν ώριμο φρούτο, ως νομοτέλεια. Τα «υπνωτικά» σενάρια που σερβίρονται καθημερινά τόσο ανεύθυνα από μέγα τμήμα του πολιτικού συστήματος, που δεν τολμά ούτε να ψελλίσει την αλήθεια, αντί να αποκρούουν, φέρνουν την καταστροφή ακόμα πιο κοντά…».
Η μάχη επομένως πρέπει να δοθεί σε πολλά μέτωπα, πολιτικό, διπλωματικό, στρατιωτικό και ψυχολογικό αν δεν επιθυμούμε να μετατραπούμε σε τουρκική επαρχία. Οι ανεύθυνες κυβερνήσεις των τελευταίων ετών ελάχιστα έπραξαν προς την κατεύθυνση αυτήν, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Προειδοποιούμε την σημερινή να αναλάβει επειγόντως πρωτοβουλίες θωράκισης της χώρας στην πράξη και όχι στα λόγια, με αφορμή τα παραπάνω.
Διαφορετικά, μια νέα εθνική καταστροφή θα επιφέρει πολύ σκληρές τιμωρίες στους υπαιτίους...
Δ.Ε.Ε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: