Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Σκόπια: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών και η ώρα της αλήθειας…


Σκόπια: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών 
και η ώρα της αλήθειας…
Δημήτρης Ε. Ευαγγελίδης

Είχαμε προβλέψει σχετικά πρόσφατα σε άρθρο για τις εξελίξεις στα Σκόπια («Ο διαμελισμός του σκοπιανού προτεκτοράτου», υπάρχει εδώ: http://ethnologic.blogspot.gr/2017/03/blog-post_11.html) ότι: «το 2017 πιθανότατα θα είναι το έτος λήξης του κράτους των Σκοπίων με την σημερινή του μορφή και κρατική υπόσταση». 
Τα γεγονότα και οι ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων ημερών φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτήν την πρόβλεψη με τα όσα τραγελαφικά συνέβησαν με την εκλογή του Αλβανού Ταλάτ Τζαφέρι (Talat Xhaferi, ΔΕΝ προφέρεται Ξαφέρι!) ως Προέδρου της Βουλής και την εισβολή εγκαθέτων του Γκρούεφσκι στην αίθουσα, τον τραυματισμό του Τζαφέρι και άλλων τουλάχιστον 100 ατόμων μεταξύ των οποίων 10 βουλευτές της νέας πλειοψηφίας, δημοσιογράφοι και πολίτες.
Υπενθυμίζουμε ότι μετά από τα αμφισβητούμενα αποτελέσματα των εκλογών της 11ης Δεκεμβρίου 2016 και παρά την συμφωνία του (ορκισμένου εχθρού του Γκρούεφσκι) Ζόραν Ζάεφ, επικεφαλής του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος των Σκοπίων (SDSM) με τα 3 από τα 4 αλβανικά κόμματα, ο Πρόεδρος των Σκοπίων Γκιόργκε Ιβάνοφ (μαριονέτα του Γκρούεφσκι) αρνείται συστηματικά να δώσει εντολή για σχηματισμό νέας κυβέρνησης στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία που προέκυψε. Ο Ζάεφ διαθέτει 67 βουλευτές πλέον (49 δικοί του και 18 Αλβανοί) στην σκοπιανή βουλή σε σύνολο 120, άρα έχει σαφή πλειοψηφία. 
Στις 27 Απριλίου οι βουλευτές των κομμάτων της πλειοψηφίας (SDSM. DUI, Besa Movement, AA coalition) συνεδρίασαν αιφνιδιαστικά στην Βουλή και εξέλεξαν ως Πρόεδρο τον Τζαφέρι, γεγονός που διέρρευσε με αποτέλεσμα τα έκτροπα που σημειώθηκαν.


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Βουλής, ήταν στρατιωτικός, αξιωματικός του Στρατού της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας (1985-1991) και μετά την απόσχιση και ανεξαρτητοποίηση των Σκοπίων υπηρέτησε ως ανώτατος αξιωματικός στον σκοπιανό στρατό (1992-2001), από τον οποίο λιποτάκτησε και τέθηκε επί κεφαλής της 116ης ταξιαρχίας του «Εθνικού (αλβανικού) Απελευθερωτικού Στρατού»  (Ushtria Çlirimtare Kombëtare, ΟΥ-ΤΣΕ-ΚΑ), στα γεγονότα του 2001 που υποχρέωσαν σε αποφασιστική παρέμβαση νατοϊκών δυνάμεων. 


Τελικώς οι αντίπαλες δυνάμεις οδηγήθηκαν, μετά από έντονες πιέσεις του ξένου παράγοντα προς τις δύο πλευρές, στην λεγόμενη Συμφωνία-πλαίσιο της Αχρίδας που υπεγράφη στις 13-8-2001. Το σκοπιανό προτεκτοράτο διασώθηκε την τελευταία στιγμή. Ο Τζαφέρι αμνηστεύθηκε και εντάχθηκε στο αλβανικό κόμμα DUI που ίδρυσε το 2001 ο Αλή Αχμέτι (πρώην αρχηγός των Αλβανών αυτονομιστών (!) στις συγκρούσεις με τον στρατό της ΠΓΔΜ το 2001).
Το 2002 εκλέχθηκε βουλευτής και το 2013 έγινε Υπουργός Άμυνας (!) στην συγκυβέρνηση ΒΜΡΟ-DUI με Πρωθυπουργό τον Γκρούεφσκι. Οι συνεργασίες με τον διάβολο έχουν αποδειχτεί κατ’ επανάληψη ότι μακροπρόθεσμα βλάπτουν σοβαρά όσους επιζητούν βολικές λύσεις!


Ο ρόλος του Ευρω-ατλαντικού παράγοντα

Εκείνο που έχει ιδιαίτερη πολιτική σημασία δεν είναι βέβαια οι αντιδράσεις των «αγανακτισμένων» οπαδών του Γκρούεφσκι, ούτε προφανώς οι δικαιολογίες του Ιβάνωφ ότι ο νέος συνασπισμός «απειλεί την ενότητα της χώρας», αλλά η στάση των Η.Π.Α. που δημιούργησαν και στήριξαν το σκοπιανό κατασκεύασμα.
Αμέσως μετά την εκλογή του Τζαφέρι η αμερικάνικη Πρεσβεία στα Σκόπια και το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών (State Department) αναγνώρισαν με επίσημες ανακοινώσεις τον νέο Πρόεδρο της Βουλής δηλώνοντας ότι θα συνεργαστούν μαζί του για τον εκδημοκρατισμό των Σκοπίων!
Επί πλέον ο αναπληρωτής Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Χόιτ Γι (Hoyt Yee), ο οποίος έφθασε μια μέρα νωρίτερα στα Σκόπια, αναμένεται να ασκήσει πιέσεις ώστε να λήξει η πολιτική αβεβαιότητα και η άρνηση του Ιβάνωφ να αναθέσει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης υπό τον Ζόραν Ζάεφ.
Υποθέτουμε ότι ήδη κάποιοι «τράβηξαν το αυτί» του Ιβάνωφ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι αδυνατεί να συναντηθεί με τον Αμερικανό υφυπουργό, λόγω «φόρτου εργασίας» και με νεώτερη ανακοίνωσή του έσπευσε να «διευκρινίσει» ότι βεβαίως και θα συναντηθεί με τον σημαντικό επισκέπτη!
Όπως ανακοίνωσε η αμερικανική Πρεσβεία ο κ. Γι αναμένεται να καταδικάσει με αυστηρότητα τα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης στην Βουλή και θα πραγματοποιήσει συναντήσεις εκτός από τον Ιβάνωφ, τόσο με τον Τζαφέρι, όσο και με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων των Σκοπίων που εκπροσωπούνται στον νέο κοινοβούλιο για να συζητήσει τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης, για την σύσφιγξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την Ευρω-Ατλαντική ολοκλήρωση των Σκοπίων.    
Αυτό το τελευταίο αξίζει να το κρατήσουμε στα υπ’ όψιν.

Οι συναντήσεις του αμερικανού Υφυπουργού θα ξεκινήσουν Κυριακή απόγευμα με τους επικεφαλής των κύριων αλβανικών κομμάτων της χώρας. Την Δευτέρα το πρωί θα συναντηθεί με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Βουλής. Σημειολογικά, θεωρούμε ότι κάτι υποδηλώνει αυτή η σειρά επαφών και συναντήσεων.
Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε και την στάση του γερμανικού παράγοντα, που παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις.  «Ο Γκρουέφσκι και οι συνεργάτες του βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, φοβούμενοι ότι θα οδηγηθούν στη φυλακή εάν πάρει το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα την εξουσία στα χέρια του. Και αυτό επειδή εκκρεμούν εις βάρος τους κατηγορίες για διαφθορά και φίμωση του τύπου» τονίζει η Deutsche Welle και η χώρα μπαίνει ξανά στα επικίνδυνα μονοπάτια του 2001 υπογραμμίζει.


Οι αντιδράσεις της altera pars

Βολές της Μόσχας προς Αλβανία, ΝΑΤΟ 

και Ευρωπαϊκή Ένωση


Μεγάλο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η μακροσκελής ανακοίνωση του Ρωσσικού Υπουργείου Εξωτερικών, η οποία καλεί τους ξένους παράγοντες να σταματήσουν να ασκούν πιέσεις και να δώσουν την δυνατότητα στις εγχώριες πολιτικές δυνάμεις να καθορίσουν το μέλλον της χώρας. Επίσης, τονίζει την βαθύτατη ανησυχία του για τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην χώρα αυτή, επιρρίπτοντας ευθύνες στην σκοπιανή αντιπολίτευση για την οποία αναφέρει ότι «στις 27 Απριλίου, η αντιπολίτευση, αφού έχασε με βάση τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών, επιχείρησε ουσιαστικά να καταλάβει βίαια την εξουσία στην χώρα, εκλέγοντας με δική της πρωτοβουλία τον πρόεδρο της Βουλής παραβιάζοντας ωμά τις υπάρχουσες διαδικασίες».

Στην ανακοίνωση επικρίνεται η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ για την στάση που τήρησαν στα γεγονότα, επισημαίνοντας ότι «οι επίσημοι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πρεσβευτές μιας σειράς ευρωπαϊκών χωρών και οι ΗΠΑ έσπευσαν χωρίς καθυστέρηση να χαιρετίσουν 'τον νέο πρόεδρο', για την ακρίβεια, τον πρώην διοικητή του φιλοαλβανικού, λεγόμενου 'Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού'», του UCK.

Το Ρωσσικό Υπουργείο Εξωτερικών καταγγέλλει στην ανακοίνωση μεθοδεύσεις και κάνει λόγο για προσχεδιασμένη ενέργεια που έγινε με την καθοδήγηση «ξένων συμβούλων».
«Μια τόσο ακαριαία συντονισμένη αντίδραση αναμφισβήτητα επιβεβαιώνει ότι αυτό που συνέβη σχεδιάστηκε εκ των προτέρων, με την σιωπηρή έγκριση “ξένων συμβούλων” της αντιπολίτευσης και “επιβεβαιώνει εκ νέου την θέση που λέει ότι κύρια αιτία της παρούσας πολιτικής εσωτερικής κρίσης στην ΠΓΔΜ είναι ωμή παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις αυτής της χώρας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση. Παράλληλα επισημαίνεται ότι «ενώπιόν μας βλέπουμε μια απροκάλυπτη χειραγώγηση της βούλησης των πολιτών, με στόχο να ανατρέψουν την νόμιμη κυβέρνηση».
Το Ρωσσικό Υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει επίσης ότι «η περαιτέρω εξέλιξη της κατάστασης με βάση το σενάριο αυτό, οι απόπειρες να αλλάξουν την χώρα στην βάση της λεγόμενης 'τυραννικής πλατφόρμας' (Αλβανοί και συνεργάτες τους), εγκυμονούν αύξηση της έντασης και διολίσθηση της κατάστασης σε μια σύγκρουση μεταξύ των εθνοτήτων".
Για τους λόγους αυτούς το Ρωσσικό Υπουργείο Εξωτερικών θεωρεί ότι μοναδική διέξοδος από την κρίση είναι ο διάλογος σε συνταγματικό πλαίσιο, όπως και ότι είναι αναγκαίο να σταματήσουν οι όποιες έξωθεν πιέσεις και να δοθεί η δυνατότητα στις πολιτικές δυνάμεις της ΠΓΔΜ να αποφασίσουν μόνες τους για το μέλλον της χώρας".

Προφανώς, η καιροσκοπική αυτή ανακοίνωση υπέρ του Γκρούεφσκι ελάχιστους μπορεί να πείσει, μια και ο άλλοτε προστατευόμενος των Αμερικάνων είχε εξοργίσει συχνά την Μόσχα με τις θέσεις του.


Ανησυχεί η διεθνής κοινότητα 


Η κατάσταση στα Σκόπια είναι ανησυχητική, δήλωσε η Ύπατη Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι. Όπως ανέφερε, «θεωρούμε ότι η άσκηση βίας είναι απαράδεκτη, ιδιαίτερα όταν συμβαίνει στον χώρο της Δημοκρατίας, το Κοινοβούλιο. Πιστεύουμε ότι στα Σκόπια θα πρέπει να σεβασθούν όλοι τις θεσμικές αρχές της Δημοκρατίας και να αποφευχθούν τέτοιες καταστάσεις ιδιαίτερα επικίνδυνες».

Η κ. Μογκερίνι σημείωσε ότι το συμβούλιο θα υποδεχθεί σήμερα τις υποψήφιες χώρες, ενώ στην ατζέντα βρίσκεται το θέμα των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.


Τι λέει το ελλαδικό υπουργείο Εξωτερικών για την κατάσταση στην ΠΓΔΜ


«Με λύπη και ανησυχία διαπιστώνουμε ότι η ΠΓΔΜ διολισθαίνει σε βαθιά πολιτική κρίση. Κρίση που για να αντιμετωπιστεί χρειάζεται οι εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν σεβασμό στις αρχές της δημοκρατίας, της νομιμότητας και του κράτους δικαίου. Σεβασμό όπως ζητούμε εδώ και χρόνια στην κουλτούρα του συμβιβασμού και της συναίνεσης. Χωρίς αυτές τις αρχές δημιουργούνται αδιέξοδα και εκρηκτικές καταστάσεις», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών για τις εξελίξεις στην ΠΓΔΜ.
«Η Ελλάδα που διαχρονικά και σταθερά υποστηρίζει την αρχή της μη παρέμβασης στα εσωτερικά γειτονικών χωρών, είναι διατεθειμένη όποτε της ζητηθεί να συμβάλει στην αποκλιμάκωση της κρίσης στη βάση των αρχών του διεθνούς δικαίου και του σεβασμού της ανεξαρτησίας, της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της πΓΔΜ», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Δεν περιμέναμε προφανώς κάτι περισσότερο. Ευχολόγια, αναμάσημα πολιτικά ορθών εκφράσεων και τα σχετικά. Όσο για την «κουλτούρα του συμβιβασμού» θα παρατηρούσαμε ότι εδώ και πολλές δεκαετίες αυτή η έκφραση αποτελεί απλώς μια διπλωματική διατύπωση αυτού που ονομάζεται «ενδοτισμός», μια παλιά θλιβερή ιστορία που δεν είναι της παρούσης στιγμής.



Και η απαραίτητη συνωμοσιολογία!

Ενώ τα γεγονότα είναι ακόμη νωπά, άρχισαν να διακινούνται σενάρια συνωμοσιών, κατασκοπίας, παρασκηνίων κλπ. Για να μη υπάρξουν παραπονεμένοι μεταφέρουμε από μια ιστοσελίδα που εξειδικεύεται σε τέτοιου είδους προσεγγίσεις, τα παρακάτω: 

Μαίνεται ανελέητος πόλεμος MI6, CIA, BND, Aλβανών, Κροατών, Σέρβων και Ρώσων!
Πάντα πίσω από τέτοιες ανώμαλες και επικίνδυνες καταστάσεις, όπως οι αλυτρωτικού χαρακτήρα κινήσεις των Αλβανών στα Βαλκάνια με την προσπάθεια δημιουργίας της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας» ήταν η δύση και τώρα συγκεκριμένα οι Βρετανοί της MI6.
Τρομαχτικές πληροφορίες έδωσαν στην δημοσιότητα οι Σέρβοι αποκαλύπτοντας έναν πόλεμο που έχει ήδη ξεκινήσει κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας με βίαιες συγκρούσεις πρακτόρων Βρετανών-Αμερικανών-Γερμανών-Αλβανών εναντίον Σέρβων και Ρώσων.
Με βάση τα σενάρια και τις μεθόδους ενεργείας από την προπαγάνδα και τα μέσα ενημέρωσης στα Βαλκάνια για την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας», και συγκεκριμένες πληροφορίες φιλικών διπλωματικών πρεσβειών (Ρωσία), υπάρχουν στοιχεία «παρέμβασης» της βρετανικής υπηρεσίας πληροφοριών MI6, αναφέρουν Σέρβοι αξιωματούχοι.
Το τεράστιο δίκτυό της MI6 έχει αναπτυχθεί στο Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία και τη Σερβία για περισσότερα από 25 χρόνια και είναι βέβαιο ότι με την πολιτική και τις πληροφορίες των Βρετανών δρουν οι Αλβανοί και ειδικά ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα. Μέρος αυτής της πολιτικής ήταν και η ύπαρξη Βρετανού «συμβούλου» του Έντι Ράμα, ο οποίος πριν ήταν έμπιστος του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ. 
Οι πράκτορες της αλβανικής μυστικής υπηρεσίας SIK (Shërbimi informativ Kombëtar-Shik), με την βοήθεια Βρετανών πραγματοποιούν εδώ και μεγάλο διάστημα εκστρατεία και επιχειρήσεις για την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» την οποία «εξαπλώνει» καθημερινά ο πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι μαζί με τον πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών και αρχηγό κόμματος Kandri Veseli.
Εκατοντάδες μέλη των δυνάμεων πολιτοφυλακής του Κοσσυφοπεδίου εκπαιδεύονται στον «ειδικό και ψυχολογικό πόλεμο», ενώ εκατοντάδες άλλοι που σχετίζονται με φατρίες της αλβανικής μαφίας στην ΕΕ δρουν παρασκηνιακά σε συνεργασία με τα μέλη των μυστικών υπηρεσιών της Γερμανίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.
Πρόκειται για επεισόδιο που μοιάζει με το γνωστό από την τηλεόραση «Game of Thrones» με την συνδρομή της CIA, της MI6 και της BND πάνω από την αλβανική SIK. MI6, CIA και BND είναι αυτές που συμβάλουν με την δράση τους επιθυμώντας να βάλουν στα Βαλκάνια το «φυτίλι της κρίσης», με στόχο την εκδίωξη της Ρωσίας από την περιοχή κάτι που τους έχει φοβίσει πάρα πολύ.
Βρετανικές, Γερμανικές και αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες σε αγαστή συνεργασία με τις μυστικές υπηρεσίες της Αλβανίας και της Κροατίας «ενορχηστρώνουν» κατάσταση αποσταθεροποίησης σε Σερβία και ΠΓΔΜ.
Απέναντι τους έχουν λάβει θέσεις μάχης Σέρβοι και Ρώσοι.
Ο Πρωθυπουργός της Σερβίας και ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς πιστεύουν ότι δηλώνουν με μια φωνή: «ότι είναι προφανές πίσω από όλα ευρίσκεται μια καλά συντονισμένη δράση και των πολιτικών τόσο από την Αλβανία όσο και από την επικράτεια του Κοσσυφοπεδίου αλλά και Αλβανοί από την κοιλάδα του Πρέσεβο, και σε αυτό δεν υπάρχει καμία αμφιβολία».

Ο Σέρβος πρωθυπουργός ρωτά «γιατί αυτή τη στιγμή; «Αυτή είναι μια ευνοϊκή περίοδος για αποσταθεροποίηση στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια, και αυτό οφείλεται στον λήθαργο της ΕΕ, την τουρκική διείσδυση, την απειλή των μεταναστών, ενώ Έντι Ράμα και Χασίμ Θάτσι, εμπλέκονται σε ζητήματα διαφθοράς και εγκληματικές δραστηριότητες.»
Ο Βούτσιτς δηλώνει ότι ανησυχεί με την ανακάλυψη των ιχνών ξένων υπηρεσιών πληροφοριών και την διασύνδεση τους με φορείς από την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο. Ο ίδιος δηλώνει για το θέμα : «Αυτό είναι πίσω από όλα και αφορά μια από τις σημαντικότερες παγκόσμιες δυνάμεις που λειτουργεί ως «μυστικός μεσίτης» και ενορχηστρώνει τα πάντα.
Πρόκειται για μια από τις πιο ισχυρές υπηρεσίες ασφαλείας στην Ευρώπη και τον κόσμο, την βρετανική MI6. Η όλη εκστρατεία έχει σχεδιαστεί για να προκαλέσει ένα κύμα πολιτικών και εθνοτικών ταραχών και αντιδράσεις, οι οποίες όχι μόνο θα αποσταθεροποιήσουν τα Βαλκάνια αλλά θα θέσουν σε πίεση τη Σερβία και την κυβέρνησή της από τα Τίρανα, την Πρίστινα και από Αλβανούς πολιτικούς από τη νότια Σερβία.
Ο στόχος είναι η πρόκληση αντιδράσεων στη Σερβία, στην λειτουργία του στρατού και της αστυνομίας στα νότια της Σερβίας και στα σύνορα του Κοσσυφοπεδίου, μαζί με την δημιουργία κλίματος ταραχών στο Κοσσυφοπέδιο θέλοντας να επιταχυνθεί η απόφαση σχετικά με τη νομιμοποίηση του Στρατού του Κοσσυφοπεδίου. Αυτό είναι το σενάριο για τον συμβιβασμό μεταξύ της Σερβίας και την πίεση που θα ασκηθεί στους Σέρβους στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο για την πρόληψη απόσχισης», κατέληξε ο ίδιος.
Ένας βασικός σύμβουλος των ειδικών επιχειρήσεων της μυστικής υπηρεσίας του Κοσσυφοπεδίου είναι ένας απόστρατος στρατηγός και πρώην- μαριονέτα του Βρετανού αξιωματούχου William Walker, του οποίου τα προγραμματισμένα πολιτικά παιχνίδια στο Ρατσάκ, άνοιξαν το δρόμο για στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ εναντίον της Σερβίας το 1999.
Η Βρετανική MI6 θέλει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στα Βαλκάνια ενώ η πολιτική της Βρετανίας επικεντρώνεται σε μια «ηχηρή εμφάνιση», παρά την έξοδο από την ΕΕ. Βρετανοί αξιωματικοί πληροφοριών και πρώην μέλη της SAS εκπαίδευσαν τους Αλβανούς «κομάντος» των Σωμάτων Προστασίας του Κοσσυφοπεδίου. Έτσι όλα τα σχέδια είναι σε πλήρη εξέλιξη για την δημιουργία κλίματος σύγκρουσης , ταραχών , πολέμου για να επέλθει η επέμβαση του ΝΑΤΟ και η προσπάθεια εκδίωξης των Ρώσων, καταλήγουν οι Σέρβοι.
Το μόνο που απομένει είναι να έρθουν στη δημοσιότητα τα στοιχεία με τους νεκρούς καθώς ο υπόγειος πόλεμος μαίνεται και είναι σφοδρότατος.

Ο Β. Πούτιν γνωρίζει όμως τι ακριβώς διαδραματίζεται και σήμερα μόλις με πρόσχημα την εγκατάσταση μονάδων του ΝΑΤΟ στην ΕΕ , ….ετοιμάζει να κάνει κάτι που τους το είχε τάξει από παλαιά και αφορά την αποστολή ρωσικών επίλεκτων δυνάμεων σε Βοσνία (σερβικό κομμάτι), Σερβία και Κοσσυφοπέδιο.
Το σενάριο αυτό μπορεί να ακούγεται απίθανο αλλά είναι αληθινό , ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το μακρινό 1999 και παρά τα «χάλια τότε» της Ρωσίας, δύο μονάδες αλεξιπτωτιστών εισέβαλαν στο αεροδρόμιο της Πρίστινα εντελώς αιφνιδιαστικά, προκαλώντας «εγκεφαλικό» στο ΝΑΤΟ.
Όταν οι Αμερικανοί έστειλαν Βρετανούς αξιωματικούς να τους ζητήσουν να αποχωρήσουν, οι Ρώσοι αφού τους έβρισαν τους έτειναν τις κάνες των ΤΟΜΑ που είχαν παρατάξει στην περιοχή και οι Βρετανοί φυσικά αποχώρησαν...


Αντί επιλόγου…


Κλείνοντας οφείλω να αναφέρω πληροφορίες από φίλους δημοσιογράφους που πραγματοποίησαν αυτές τις μέρες επισκέψεις σε πόλεις των Σκοπίων, αλλά και στην πρωτεύουσα. Αυτά που διαπίστωσαν είναι πολύ ανησυχητικά και ο κόσμος εκεί σχεδόν πανικόβλητος, από τις συγκρούσεις που επεκτείνονται σε όλη την χώρα, την ανεξέλεγκτη δράση ελεύθερων σκοπευτών και των δύο πλευρών, τους νεκρούς και τραυματίες να πληθαίνουν, φήμες για 3.000 βαριά οπλισμένους Κοσσοβάρους που διείσδυσαν στο Τέτοβο, για εθελοντές ένοπλους Σέρβους που συρρέουν στα βόρεια των Σκοπίων, διαδόσεις ότι μεγάλες ομάδες σκοπιανών που είχαν προμηθευτεί βουλγαρικά διαβατήρια (οι κάτοχοι υπολογίζονται σε 160.000) κατευθύνονται προς την Βουλγαρία, φόβος, τρομοκρατία, απελπισία.

Και σαν να μη έφταναν όλα αυτά, προχθές κατέρρευσε η κυβέρνηση της Κροατίας λόγω ενός τεράστιου σκανδάλου διαφθοράς του 2010-2011 στο οποίο εμπλέκονταν δύο Υπουργοί Οικονομικών του κυβερνώντος κόμματος «Κροατική Δημοκρατική Ένωση» (HDZ) του νυν πρωθυπουργού Αντρέι Πλένκοβιτς. Να είναι συμπτωματικό; Το πιθανότερο.

Εκείνο πάντως που θα πρέπει να μας απασχολήσει είναι τι θα συμβεί και τι πρέπει να κάνουμε στην περίπτωση του χειρότερου σεναρίου. Ίσως εκείνο που επιβάλλεται είναι να εφαρμόσουμε αυτό που έκαναν οι Σκοπιανοί: Έναν τεράστιο φράχτη ώστε να εμποδίσουμε τους πρόσφυγες (αληθινούς αυτήν την φορά) να εισέλθουν σε ελληνικό έδαφος, για πολλούς και υπαρκτούς λόγους.
Σκληρό; Όχι περισσότερο από την συμπεριφορά των Σκοπιανών στους μετανάστες που προσπαθούσαν μάταια να μπουν στα Σκόπια.

Βέβαια με τους επαγγελματίες «ευαίσθητους» και «ανθρωπιστές» της κυβέρνησης δεν το βλέπω εφικτό. Αν μάλιστα το θέμα αναλάβει να το λύσει ο ικανότατος κ. Μουζάλας, πιθανόν να βρεθούμε με αρκετές χιλιάδες Ουϊγούρους πρόσφυγες επί πλέον, αυτούς που καταδιώκει η κινεζική κυβέρνηση. Ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις…

Δ.Ε.Ε.  

Έδεσσα, Πρωτομαγιά 2017


Δεν υπάρχουν σχόλια: