Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Τετάρτη, 13 Απριλίου 2016

Kράτος και παραδείγματα μετανάστευσης


Kράτος και παραδείγματα μετανάστευσης

Βασίλειος Μακρυπούλιας

H κάθε ιστορική περίοδος παρουσιάζει φαινόμενα και συμβάντα τα οποία σε καμμία περίπτωση δεν αποδεικνύεται ότι είναι όμοια και απαράλλαχτα. Αυτό συμβαίνει π.χ σε θέματα πολέμου. Ο  ίδιος λαός που πολέμησε για τα εθνικά του δίκαια αιώνες πρίν σήμερα μπορεί να διεξάγει ιδιαιτέρως άδικους πολέμους. Αυτό συμβαίνει και με το φαινόμενο της λαθρομετανάστευσης. Υπήρχαν περίοδοι (μικρασιατική καταστροφή) κατά τις οποίες το φαινόμενο άνθρωποι να μετατρέπονται  σε πρόσφυγες αναμφίβολα ήταν αληθινό και αδιαμφισβήτητο. Ιστορικά αποδεικνύεται ότι το συγκεκριμένο φαινόμενο, η μετατροπή ανθρώπων σε πρόσφυγες, δεν είναι πάντα κάτι το τραγικό, μάλιστα κάποιες φορές παρουσιάζεται σαν μία καλοστημένη επιχείρηση προκειμένου η  Ευρώπη να κερδίσει φθηνό εργατικό δυναμικό, οι πληθυσμοί να χάσουν κάθε εθνικό προσδιορισμό ώστε μαζοποιημένοι να γίνουν εύκολη βορά συγκεκριμένων εξουσιαστικών δυνάμεων. Μία απλή αναδρομή σε περιόδους πραγματικής οικονομικής μετανάστευσης και ειλικρινούς προσφυγικής δυστυχίας θα αποδείξει-σε σύγκριση πάντα με όσα συμβαίνουν σήμερα στο τεράστιο θέμα της  «παράτυπης» μετανάστευσης-ότι η πραγματική προσφυγική δυστυχία δεν έχει καμμία σχέση με την άνωθεν επιβαλομένη  και καθοδηγουμένη. Τραγικά φαινόμενα του παρελθόντος πολλές φορές επαναλαμβάνονται στο μέλλον ως απλή μίμηση  με συγκεκριμένους σκηνοθέτες και σκοπό.
Ας αρχίσουμε με τη μετανάστευση των Ελλήνων στην Αμερική. H έξαρση λοιπόν της εξωτερικής μετανάστευσης που σημειώνεται στις αρχές του αιώνα αρχίζει ουσιαστικά μετά το 1890. Χαρακτηριστικό λοιπόν της περιόδου αυτής από τότε και μέχρι το Β΄Παγκόσμιο πόλεμο είναι το γεγονός ότι ολόκληρο το μεταναστευτικό ρεύμα κατευθύνεται προς τις ΗΠΑ αντίθετα με την μεταπολεμική πραγματικότητα κατά την οποία οι Έλληνες μετανάστες όδευσαν προς την Αυστραλία και τη Δυτική Ευρώπη. Μεγάλο ρόλο βέβαια στην όλη κατάσταση αυτή να  μεταναστεύουν Έλληνες στις  ΗΠΑ  έπαιξαν οι πράκτορες των μεταναστευτικών γραφείων και των ατμοπλοϊκών εταιρειών οι οποίες διαφήμιζαν τον πλούτο και τις ευκαιρίες ζωής που προσέφερε η  υπερατλαντική ήπειρος. Σε κάθε βέβαια περίπτωση αξίζει να σημειωθεί ότι οι Έλληνες μετανάστευσαν προς ομόδοξη και πολιτιστικά συμβατή χώρα διότι  η μετανάστευσή τους ήταν γνήσια και αναγκαία. Δεν ταξίδεψαν προς τις μουσουλμανικές χώρες διότι γνώριζαν ότι δεν θα μπορούσαν να προσαρμοσθούν και να πετύχουν σε χώρες όπου κυριαρχούσε το αλλόδοξο ισλάμ. Οι Έλληνες ήθελαν να προσφέρουν, να αναπτυχθούν ως εργάτες και προσωπικότητες  και αυτό θα το κατάφερναν μέσα σε ένα περιβάλλον συμβατό με το πνεύμα τους και τις ιδέες τους. Άρα οι σημερινοί «παράτυποι» μετανάστες δεν  ενδιαφέρονται να προάγουν το άγνωστο εξάλλου σε αυτούς πολιτιστικό ευρωπαϊκό περιβάλλον-το οποίο και αγνοούν-απλά ακολουθούν τις διαταγές των εξουσιαστών  που τους μεταφέρουν ως φθηνό εργατικό δυναμικό στην Ευρώπη. Ούτως ή άλλως η δυτικοποίηση του ισλαμικού κόσμου εξαφανίζει το ισλάμ και αφυπνίζει τις υπνωτισμένες μάζες του, άρα η εξουσία αυτού του κόσμου ίσα-ίσα που προλαβαίνει να χρησιμοποιήσει τους αποχαυνωμένους αυτούς ανθρώπους οι οποίοι  προσκυνούν έναν μετεωρίτη ως κάτι το ιερό.    
Τα νούμερα καταδεικνύουν ότι η  μετανάστευση ήταν ειλικρινής και αυθόρμητη και όχι καθοδηγουμένη-όπως τα νούμερα της σημερινής «παράτυπης» μετανάστευσης που αποδεικνύουν περίτρανα ότι το όλο σημερινό φαινόμενο είναι εντέλώς καθοδηγούμενο. Επίσης και το γεγονός ότι τότε οι άνθρωποι έφευγαν με σκοπό να γυρίσουν και να αναστήσουν την Ελλάδα και την οικογένειά τους ενώ σήμερα οι «παράτυποι»  μετανάστες εκ της ασίας θέλουν να μείνουν για πάντα  στη Γερμανία-και αυτό το γεγονός αποδεικνύει ότι σήμερα η «παράτυπη» μετανάστευση σκοπό έχει την ανάμιξη και αποχαύνωση των πληθυσμών και την παραγωγή φθηνού εργατικού δυναμικού για το ευρωπαϊκό κεφάλαιο-με την αρωγή των κομμουνιστών(!).
Τα νούμερα λοιπόν ομιλούν. Οι Έλληνες αν και ευρίσκονταν σε δεινή θέση σε καμμία περίπτωση  δεν θα έφευγαν κατά εκατομμύρια γιατί είχαν εθνικό σχέδιο διάσωσης της πατρίδος και όχι σχέδιο μαζικής καθοδηγουμένης  εξόδου   προς την Εσπερία. Οι Έλληνες μετανάστες επιθυμούσαν πολύ γρήγορα να γυρίσουν στις πατρίδες τους ανοικοδομώντας αυτές και τις ζωές τους. Συγκεκριμένα. Από το 1823  έως το 1889  έχουν καταγραφεί συνολικά 2.187 μεταναστεύσεις από τις οποίες οι 2.182 έφυγαν προς τις ΗΠΑ. Το 1890 ο αριθμός τους φθάνει τους 525 έως το 1900 που φθάνει τους 3000 περίπου. Συζητούμε για λογικούς αριθμούς διότι ετηρούντο όλες οι διαδικασίες μετάβασης των μεταναστών και δεν υπήρχε το σημερινό σχέδιο άλωσης της  Ευρώπης όπου εκατομμύρια δήθεν  «παράτυποι» μετανάστες χωρίς καμμία ιατρική και άλλη επίβλεψη πηγαίνουν  όπου θέλουν στον ευρωπαϊκό κόσμο.
Ακολουθούν όμως ακόμα πιο δύσκολα και οδυνηρά  χρόνια. Ο αριθμός των μεταναστών μόνο για το 1907 φθάνει στους 36.000 περίπου. Η Ελλάδα τότε είχε περίπου πληθυσμό 2.700.000 κατοίκους. Κάμψη παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια των βαλκανικών πολέμων , μάλιστα πολλοί Έλληνες μετανάστες επέστρεψαν στις πατρικές ελληνικές εστίες προκειμένου να πολεμήσουν στον εθνικοαπελευθερωτικό πόλεμο προς ανάκτηση της Μακεδονίας και λοιπών περιοχών.  Ενώ λοιπόν σήμερα οι πλείστοι των «παρατύπων» μεταναστών είναι ριψάσπιδες, λιποτάκτες, απάτριδες, οι Έλληνες πραγματικοί μετανάστες έχοντας ως πρώτη μέριμνα το Έθνος και την υπηρεσία του επέστρεψαν στην πατρίδα τους ως Πατριώτες . Τη στιγμή κατά την οποία οι σημερινοί «παράτυποι» μετανάστες έχουν όνειρο να σπουδάσουν και να δουλέψουν στη Γερμανία μη επιστρέφοντας ποτέ στην Πατρίδα τους οι Έλληνες έφυγαν από την Αμερική και αλλού και πέθαναν για το Έθνος τους. Άρα η σημερινή «παράτυπη» μετανάστευση δεν έχει σκοπό να βοηθήσει τις πατρίδες που οι «παράτυποι» μετανάστες εγκαταλείπουν αλλά σκοπό έχει  τη μαζοποίηση και τη διάλυση των Ευρωπαίων και άλλων πληθυσμών. Τη στιγμή που οι Έλληνες είτε σε καιρούς ειρήνης είτε σε καιρούς πολέμου έφυγαν για να γυρίσουν και να βοηθήσουν την πατρίδα τους,(γι αυτό έφυγαν για να γυρίσουν)οι σημερινοί  «παράτυποι» μετανάστες ως άνωθεν υποκινούμενοι σκοπό έχουν τον προσωπικό ευδαιμονισμό στην ευρώπη εγκαταλείποντας τις πατρίδες τους στο έλεος των καιρών.  Αυτό φανερώνει και το γεγονός ότι δεν πηγαίνουν οι σημερινοί  «παράτυποι» μετανάστες σε ομόφυλες και ομόθρησκες χώρες αλλά στη δύση. Το ισλάμ αργοπεθαίνει μέσα από τη σύγχρονη εξάπλωση του ευδαιμονιστικού τρόπου ζωής διά της τεχνολογίας και είναι ευκαιρία για τους συγχρόνους εξουσιαστές να χρησιμοποιήσουν τους μουσουλμάνους που αφυπνίζονται  στο τελικό τους σχέδιο της ανάμιξης και εξαφάνισης των πολιτισμένων πληθυσμών.  Εξασφαλίζοντας συγχρόνως και το  πλέον φθηνό και ανεύθυνο εργατικό δυναμικό.
Από το 1924  και έπειτα ο αριθμός των καταγραφομένων μεταναστατών Ελλήνων μειώνεται σημαντικά αφού ήδη η αμερικανική κυβέρνηση έχει πάρει μέτρα περιορισμού της μετανάστευσης και των εισερχομένων μεταναστών (μάλιστα,αυτοί που σήμερα είναι οι θιασώτες των ανοικτών συνόρων,και ειδικά για την Ελλάδα και του δόγματος «αφήστε τους  «παρατύπους» μετανάστες να κινούνται ελεύθερα και να μην τους ενοχλείτε» υπηρετούν το φιλελεύθερο  δόγμα του Σμίθ του ιδρυτού του οικονομικού φιλελευθερισμού «αφήστε τους ανθρώπους να ζητούν και να προσφέρουν ελεύθερα τα προϊόντα τους» διότι αυτό τελικά εφαρμόζεται για ευνόητους λόγους στους «παρατύπους» μετανάστες ιδόμενον βέβαια από την πολιτική του πλευρά).Τα επίσημα λοιπον στοιχεία ανεβάζουν τον αριθμό των Ελλήνων μεταναστών από το 1899 έως τον 1922 στον αριθμό των 400.000 περίπου. Η Ελλάδα κατά τη δεκαετία του 1910 είχε πληθυσμό περίπου 3.000.000 ανθρώπων. Άρα μέσα σε 20 χρόνια έφυγε περίπου το 12% του πληθυσμού,κάθε χρόνο δηλαδή περίπου το 0,8%. Συζητούμε για εποχές βαλκανικών και παγκοσμίου πολέμου.  Όπως κάθε ιστορικό φαινόμενο παρομοίως και αυτό της μετανάστευσης και της προσφυγικής αναζήτησης θα πρέπει να υπακούει στον ιστορικό νόμο της λογικότητος. Είναι λογικό από ένα κράτος να μεταναστεύει το 1%κάθε χρόνο ίσως και λίγο παραπάνω. Δεν είναι καθόλου όμως λογικό σήμερα να αδειάζει η Ασία και η Αφρική και όλο αυτό να θεωρείται μετανάστευση και προσφυγιά τη στιγμή κατά την οποία όλες οι χώρες δεν έχουν πόλεμο,οι όμορες και ομόφυλες χώρες και ομόθρησκες  είναι στην αντίθετη από την Ευρώπη κατεύθυνση . Τα σοβαρά ποσοστά σημαίνουν ότι η μετανάστευση είναι αναπόφευκτη. Τα τεράστια όμως σημερινά νούμερα δηλώνουν ότι κάποιοι καθοδηγούν το ρεύμα της σημερινής παράτυπης μετανάστευσης προς την Ευρώπη προκειμένου  και οι πληθυσμοί να αναμιχθούν και να χαθεί η εθνική ιδιαιτερότητα που δημιουργεί το αύριο των εθνών που ξεχωρίζει,να παραχθεί φθηνό εργατικό δυναμικό και κυρίως μέσα από το  όπιο των μαζοποιημένων πληθυσμών οι ευρωπαϊκοί εθνικοί λαοί να ξεχάσουν το παρελθόν ,να αποκτήσουν βραχεία ιστορία,γενόμενοι εύκολη βορά στους συγχρόνους εξουσιαστές. Η Ελλάδα των βαλκανικών πολέμων και του παγκοσμίου πολέμου έθεσε πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον και όχι τη λιποτακτική μετανάστευση.Γιατί σήμερα η Συρία των 20.000.000 κατοίκων μεταναστεύει με ποσοστά 20%και 30% προς την Ευρώπη; Η Συρία έχει νομοθεσία όπου η στράτευση είναι υποχρεωτική συγχρόνως  και η επαναστράτευση των εφέδρων.  Γιατί όλοι οι νέοι που βλέπουμε στην Ελλάδα δεν πολεμούν για την πατρίδα τους;  Διότι είναι λιποτάκτες και ριψάσπιδες. Επίσης η σύμβαση περί της νομικής κατάστασης των προσφύγων όπως τροποποιήθηκε από το πρωτόκολλο της νέας Υόρκης (1967)ενώ ορίζει ως πρόσφυγα τον άνθρωπο που κινδυνεύει στην χώρα του,σε καμμία των περιπτώσεων δεν δικαιολογεί τη λιποταξία. Άρα πολλοί λιγότεροι είναι οι πραγματικοί πρόσφυγες. Οι περισσότεροι από όσους έρχονται στην Ελλάδα είναι παράνομοι στη χώρα τους λιποτάκτες(όπως είδαμε).
Επίσης σύμφωνα με την απογραφή του 2011 και με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από τα 11.000.000 που κατοικούν στην Ελλάδα το 92% έχουν ελληνική  υπηκοότητα. Τεράστιο ποσοστό εθνικής  συνοχής. Έκθεση όμως της Ελληνικής αστυνομίας αναφέρει ότι το 2015 το 20%του πληθυσμού της Ελλάδος θα είναι αλλοδαποί. Μέσα σε 5 χρόνια το 92% πέφτει στο 80%(ποσοστό εθνικού πληθυσμού)και βαίνει συνεχώς μειωμένο(φθίνον). Αυτό αποδεικνύει ότι υπάρχει σχέδιο οι «παράτυποι» μετανάστες να αλλοιώσουν τον εθνικό ιστό της Ελλάδος, οι τροϊκανοί να της υφαρπάξουν τον εθνικό πλούτο, οι Γερμανοί να την έχουν πέρασμα στην ανατολή, οι Ευρωπαίοι να της υφαρπάζουν την εθνική αξιοπρέπεια  και ανεξαρτησία. Όλα αυτά είναι συγκοινωνούντα δοχεία για τον Έλληνα που καταδαρθάνει και καθεύδει (κοιμάται).      
Η Αμερική  στις απαρχές τουλάχιστον του 20ου αιώνος φάνταζε ως η Εδέμ του συγχρόνου κόσμου ο οποίος αναζητούσε ένα καλύτερο αύριο. Γι αυτό και αθρόα μετανάστευαν οι Έλληνες εκεί. Η Ελλάδα ,συλλήβδην οι Ευρωπαίοι,είναι παρόμοια σήμερα Εδέμ;. Ας το δούμε με στοιχεία που αντλούμε από εγκρίτους βιβλιογραφικούς χώρους. Περί τον Φεβρουάριο του 2016 λοιπόν η Ελλάδα φλερτάρει με τη χρεωκοπία διότι ούτε εθνική ανάπτυξη μπορεί να επιτύχει ούτε διαρθρωτικές αλλαγές μπορεί να πραγματοποιήσει. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση έχει ήδη δεσμεύσει όποια ταμειακά διαθέσιμα των δημοσίων τομέων μπορούσε να δεσμεύσει προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει για βραχυχρόνιο δανεισμό μέσω  repos; Exει πάρει ήδη 250 εκατομμύρια ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, γενικά έχει δανεισθεί 450  εκατομμύρια από το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητος και 144 εκατομμύρια από την ευρωπαϊκή επιτροπή τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων. Η εξόφληση  υποχρεώσεων της χώρας μας αναβάλλεται από τον ένα μηνα στον άλλο ,πέρα από τις διάφορες οικονομικές τρύπες που δημιουργούνται από τα έντοκα που λήγουν. Σε αυτή λοιπόν την Ελλάδα καταφθάνουν  «παράτυποι» μετανάστες από όλα τά μήκη και πλάτη της Ανατολής. Σε αυτή τη δύστυχη χώρα τα σύνορα είναι ανοικτά ενάντια σε κάθε  νομιμότητα και λογική. Η λογική επιτάσσει τους πραγματικούς μετανάστες να ερευνούν την πορεία τους προς χώρες ανεπτυγμένες. Η Ελλάδα ουσιαστικά είναι πτωχευμένη χώρα. Ακόμα και στην περίπτωση που την επιλέγουν ως πόρτα προς τη βόρειο ευρώπη αυτό και μόνο το γεγονός δεν ταπεινώνει τη χώρα των ηρώων και των φιλοσόφων μετατρέποντάς την σε «ευτελές κρατίδιο μιάς χρήσης»;. Ενάντια πάντα σε κάθε νομοθεσία που διαφυλάσσει τα σύνορα και τους νόμους,τη σοβαρότητα και τη μεταπολεμική ειρήνη. Ούτως ή άλλως ο Καραμανλής στον εισιτήριο λόγο του προς τη Ευρωπαϊκή Ένωση είχε χαρακτηρίσει την Ελλάδα «Ευρωπαϊκό σύνορο πολιτισμού».
Ας δούμε λίγο και το Ευρωπαϊκό σημερινό οικονομικό και βιοτικό επίπεδο.Η Ευρώπη δεν είναι σε καλλίτερη θέση ίσως γι αυτό το λόγο αποζητεί εναγωνίως φθηνό εργατικό δυναμικό από τις αγορές της ανατολής(πέρα από το εσχατολογικό και πολιτικό σχέδιο της διάλυσης των εθνών,του λόγου και της μαζοποίησης των ανθρώπων ώστε οι λίγοι διά της τεχνολογίας και της επιστήμης να κυβερνούν τους πολλούς). Ο κ.Δασκαλόπουλος  λοιπόν –πρόεδρος των Ελλήνων Βιομηχάνων - σε συνέδριο του Χάρβαρντ στη Βοστώνη δήλωσε τα εξής πράγματι πολύ ενδιαφέροντα: «είναι βαθιά η πεποίθησή μου ότι η Ελληνική κρίση είναι μέρος της ευρύτερης δομικής ευρωπαϊκής κρίσης και ως εκ τούτου  η έξοδος της χώρας μου από την κρίση δεν μπορεί παρά να είναι στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των βαθύτερων και εντεινομένων προβλημάτων της ευρωπαϊκής ένωσης». Ο Έλληνας θεσμικός παράγοντας μάλιστα συνεχίζει λέγοντας κάποια αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα:  «Η Ελλάδα ήταν η άμεση αιτία που έφερε στο προσκήνιο την υποβόσκουσα από καιρό δομική κρίση της Ευρώπης. H επίλυση του ελληνικού προβλήματος ανάγεται στην όλη πορεία λύσης του ευρωπαϊκού προβλήματος». Η ερώτηση αβίαστη έρχεται μόνη της,ίσως εμείς ούτε που χρειάζεται να τη διατυπώσουμε: σε μία ευρώπη δομικών προβλημάτων,σε μία Ελλάδα επίσης εγγενών προβλημάτων ,πώς είναι δυνατόν να προσελκύονται οι λεγόμενοι «παράτυποι μετανάστες»κατά εκατομμύρια; Μήπως λοιπόν οι παράνομοι μετανάστες είναι μέρος της «δομικής λύσης» ως φθηνό εργατικό δυναμικό; Καταλαβαίνουμε ότι εάν έτσι έχουν τα πράγματα οι σύγχρονοι εξουσιαστές του κόσμου αυτού σε μία προσπάθεια να εξαφανίσουν πολιτισμούς και ιστορίες,συνειδήσεις και προσδοκίες πολιτισμικής απελευθέρωσης και εξέλιξης  των εθνών καθοδηγούν εκεί που θέλουν τα προβλήματα και τις λύσεις τους. Εάν οι Έλληνες πήγαιναν στην Αμερική που έδινε λύσεις , το έκαναν γιατί φάνταζε λογικό. Δεν έχει καμμία όμως λογική η κατεστραμμένη οικονομικά και λειτουργικά Ελλάδα και Ευρώπη να προσελκύουν τόσες χιλιάδες "παρατύπων" μεταναστών. Εκτός και αν κάποια αόρατος χείρ  όλα τα καθοδηγεί.  
Τι αποδείξεις όμως έχουμε για τις δομές που χτίζονται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες τους "παράτυπους" μετανάστες; Πρίν να πούμε το οτιδήποτε θα πρέπει να σημειώσουμε ότι όταν οι Έλληνες μετανάστευαν σε Αμερική και Γερμανία δεν χτίζονταν πανεπιστημιακές δομές ειδικά γι αυτούς συνοδευόμενες από βραβεία και διακρίσεις. Οι Έλληνες δεν δημιουργούσαν κοινωνικό πρόβλημα διότι απορροφούνταν αμέσως εργασιακά διότι υπήρχαν πραγματικές εργασιακές ανάγκες.   Διαβάζουμε λοιπόν ότι το ίδρυμα,πανεπιστημιακό ίδρυμα Αλβέρτος Αϊνστάιν της Γερμανικής ακαδημίας ειδικά για πρόσφυγες (παρακαλώ) προσφέρει ειδικά προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα. Επίσης στην απίστευτη ηλεκτρονική σελίδα «ευρωπαϊκός διαδικτυακός τόπος νέου κανονισμού (european resettlement network) διαβάζουμε πέραν των άλλων το εξής απίστευτο ερώτημα προς ψηφοφορία «θέλετε από το 2020 και έπειτα 20.000 «πρόσφυγες»να μορφώνονται σε ευρωπαϊκά ιδρύματα;». Παρατηρούμε ότι μέσα από αυτή τη μεσολαβητική σελίδα συλλήβδην τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια προσπαθούν να αναπτύξουν δομές απόκτησης θεωρητικών γνώσεων αλλά και δεξιοτήτων με αποδέκτες τους «πρόσφυγες» (οι οποίοι βέβαια δεν είναι πρόσφυγες αφ΄ής στιγμής η πρώτη χώρα η Τουρκία είναι φιλική χώρα και εκεί θα πρέπει να αναζητήσουν το πολιτικό  άσυλο). Τα Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια χειραγωγούμενα από τις κρατικές δομές θέλουν-μάλλον με συγκεκριμένα ανταλλάγματα-να προσφέρουν δεξιότητες στους "παρατύπους" μετανάστες προκειμένου αυτοί να καταστούν το πιο φθηνό εργατικό δυναμικό στη γηραιά ήπειρο. Όλοι λοιπόν συμμετέχουν σε αυτό το ανίερο παιχνίδι-το οποίο ουσιαστικά εξαθλιώνει τους "παρατύπους" μετανάστες –αλλά λίγοι αναρωτιούνται γιατί τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια δεν διαφημίζουν το λόγο του Γκαίτε και του Χάϊντεγγερ;
Η Αμερική είχε άραγε έτοιμες πανεπιστημιακές και όχι μόνο δομές όταν αθρόα σε αυτήν μετανάστευαν οι Έλληνες;  Όχι βέβαια και ο Τσουκαλάς είναι απόλυτος σε αυτό όταν μας αναφέρει ότι «Ο μύθος της αμερικάνικης γής της επαγγελίας, του καταφυγίου των αποδήμων όλου  του κόσμου αναμφισβήτητα διαπότισε όλη την ύπαιθρο. Βέβαια οι ΗΠΑ δεν αποτέλεσαν σε καμμία των περιπτώσεων μία προνομιακή ζωή για τους Έλληνες μετανάστες, η αλληλεγγύη ανάμεσα σε συμπατριώτες θα εξασφάλιζε μία θέση καθορισμένη και προορισμένη γι αυτούς μέσα στον κοινωνικό καταμερισμό της εργασίας». 
Παρατηρούμε λοιπόν ότι η μετανάστευση των Ελλήνων στην Αμερική στις απαρχές του 20ου αιώνος ήταν μια πραγματική μετανάστευση, κινουμένη και μόνο στον οικονομικό τομέα. Οι Έλληνες με νόμιμα χαρτιά πήγαιναν στις χώρες υποδοχής και ενσωματώνονταν-με όλα τα γνωστά προβλήματα –εργασιακά. Ούτε πανεπιστήμια προπαγάνδιζαν τον ερχομό των Ελλήνων, ούτε άλλες κρατικές δομές με άδηλο χρήμα προσπάθησαν οπωσδήποτε  να διατηρήσουν το Ελληνικό μεταναστευτικό κύμα. Όλα κρατήθηκαν στα σωστά και πρέποντα εργασιακά επίπεδα. Άρα σήμερα όλη η γνωστή ιστορία με τους «παρατύπους μετανάστες» είναι κατευθυνόμενη,αποκτά διαστάσεις πέρα από την πρέπουσα οικονομική και αναγκαία και νόμιμη μετανάστευση έχουσα ως σκοπό τη διάλυση των πολιτισμών των Εθνών της Δύσης, αυτών που μεταφέρουν τη λαμπάδα του Ελληνικού Λόγου, αλλά και την μαζοποίηση του απολιτίστου κόσμου της Ευρώπης όπως αυτός θα διαμορφωθεί αλλά και την προμήθεια φθηνού εργατικού δυναμικού. 

(Ακολουθεί το 2ο μέρος)


Βασίλειος Μακρυπούλιας


Δεν υπάρχουν σχόλια: