Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014

Ο νέος Αμερικανός πρέσβης στα Σκόπια αναφέρθηκε σε "Σλάβους" και όχι σε "Μακεδόνες"


Μια πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη, αν συνδυασθεί μάλιστα με την προ ημερών ανακήρυξη της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας (βλ. προηγούμενη ανάρτηση). Κάτι κυοφορείται στα Σκόπια...
ΔΕΕ

Η Δημοκρατία της Ιλλυρίδος

Ο νέος Αμερικανός πρέσβης στα Σκόπια 
αναφέρθηκε σε "Σλάβους" και όχι σε "Μακεδόνες" 

Σεπτέμβριος 21, 2014.
Δυσαρέσκεια προκάλεσε η χρήση της λέξης «Σλάβοι» για τους Σκοπιανούς από τον υποψήφιο  νέο πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στα Σκόπια.

Ο υπουργός του νοτιο-σλαβικού κράτους, Νίκολα Πόποσκι,  θα καλέσει αύριο τον αναπληρωτή πρέσβη των ΗΠΑ για να μεταφέρει  τη δυσαρέσκεια του για τον νέο πρέσβη που προορίζεται για τα Σκόπια, αφού αποκάλεσε τους Σκοπιανούς, Σλάβους.

«Το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων, θα απαντήσει για την ακατάλληλη χρήση του όρου ‘Σλάβοι’, από τον νεοδιορισθέντα πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στα Σκόπια, κ. Jess Lippincott Baily, κατά την ακρόασή του στη Γερουσία», σημειώνει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης δήλωσε ενώπιον της Γερουσίας ότι το νοτιοσλαβικό κράτος –FYROM, κατοικείται από δύο κύριες εθνότητες, την πλειοψηφούσα των Σλάβων και την μειοψηφούσα των Αλβανών, σημειώνει η εφημερίδα ‘Βέτσερ’.
--

               Δεν υπάρχουν σχόλια: