Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Εκδήλωση μνήμης ηρώων Μακεδονομάχων κατοίκων Μεσημερίου


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΤΥΠΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Διοικητήριο Έδεσσας 58200 Έδεσσα
Τ: (23813) 51204 F: (23813) 51239
pepellas1@gmail.com

Ενημερωτικό Δελτίο

Εκδήλωση μνήμης ηρώων Μακεδονομάχων κατοίκων Μεσημερίου

Την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ο Δήμος Έδεσσας και ο Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Εδέσσης-Αλμωπίας «Ο Παύλος Μελάς», συνδιοργανώνουν εκδήλωση μνήμης και μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των επτά ηρώων Μακεδονομάχων κατοίκων Μεσημερίου που δολοφονήθηκαν σε ενέδρα στις 2 Φεβρουαρίου 1905 από Βούλγαρους Κομιτατζήδες.

Το μνημόσυνο θα τελεσθεί στις 10.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων της Τοπικής Κοινότητας Μεσημερίου από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Εδέσσης-Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ. Το ιστορικό της ημέρας θα αναπτύξει ο συγγραφέας-ερευνητής κ. Δημήτριος Ευαγγελίδης. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφανιών στο μνημείο της Κοινότητας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης καλεί τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών και φορέων και τους πολίτες της Π.Ε. Πέλλας και της ευρύτερης περιοχής να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση.  Δεν υπάρχουν σχόλια: