Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Tουρκοπρακτοριλίκια Ρεπούση...


Τελικά τι ρόλο παίζει η εικονιζόμενη εθνομηδενίστρια; Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ και είμαι βέβαιος ότι και εσείς θα αναρωτηθείτε το ίδιο.
ΔΕΕ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Έτος Ιδρύσεως 1928
Δημοσθένους 117, 176 72 Καλλιθέα
Τηλ.: 210 9517072 Φαξ 210 9598967
www.cpolitan.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ
Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ. ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ

Εξ αφορμής της Επίκαιρης Ερωτήσεως που κατέθεσε η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ. κ. Μαρία Ρεπούση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, αναφορικά με το θέμα που ανέκυψε ως προς την εγγραφή των μουσουλμανοπαίδων της Θράκης στην Α' Δημοτικού λόγω της μη παρακολουθήσεως της διδασκαλίας των δημοσίων νηπιαγωγείων, όπως ο νόμος ορίζει, ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών θα ήθελε να επισημάνει την ανυπόστατη επίκληση των άρθρων 40 και 41 της Συνθήκης της Λωζάνης, τα οποία στο σύνολο τους αναφέρονται στα δικαιώματα της Ελληνικής Μειονότητας της Κωνσταντινουπόλεως και μόνο, τα οποία μάλιστα παραβιάστηκαν κατά βάναυσο τρόπο και κατά παράβαση κάθε έννοιας του διεθνούς δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από διαδοχικές τουρκικές κυβερνήσεις.

Κατόπιν τούτου, ΕΡΩΤΑΤΑΙ η Βουλευτής κ. ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ:

1. Εάν η εν λόγω Επίκαιρη Ερώτηση, λαμβανομένου υπʼ όψη ότι παρήλθε ήδη ένας μήνας από την έναρξη του σχολικού έτους, σχετίζεται με την άφιξη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών κ. Αχμέτ Νταβούτογλου στην χώρα μας, καθιστάμενη εκ των πραγμάτων αξιοποιήσιμη.

2. Λαμβανομένου υπʼ όψη του γεγονότος ότι η κ. Βουλευτής έχει μελετήσει την Συνθήκη της Λωζάνης, εάν προτίθεται να απευθύνει παράλληλα και σχετική ερώτηση - διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Αχμέτ Νταβούτογλου για τις επί σειράν ετών παραβιάσεις των δικαιωμάτων της Ελληνικής Μειονότητας της Κωνσταντινουπόλεως και για το πότε επιτέλους θα επιτραπεί η επαναλειτουργία της ΙΕΡΑΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ και

3. Προφανώς διέλαθε της προσοχής της κ. Βουλευτού ότι η αναγνωριζόμενη με βάση την Συνθήκη της Λωζάνης και υπάρχουσα σήμερα θρησκευτική Μουσουλμανική Μειονότητα της Θράκης δεν είναι μόνο τουρκόφωνη.

10 Οκτωβρίου 2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο