Δεν έχεις, Όλυμπε, θεούς, μηδέ λεβέντες η Όσσα, ραγιάδες έχεις, μάννα γη, σκυφτούς για το χαράτσι, κούφιοι και οκνοί καταφρονούν τη θεία τραχιά σου γλώσσα, των Ευρωπαίων περίγελα και των αρχαίων παλιάτσοι…
(Κωστής Παλαμάς)

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Αυτονομιστές στην Κρήτη;


Πριν από δύο χρόνια περίπου είχε υποπέσει στην αντίληψή μου το κείμενο που ακολουθεί. Το είχα θεωρήσει "παρατραβηγμένο" και υπερβολικό. Σήμερα δεν έχω την ίδια άποψη. Κάτι παίζεται στην Μεγαλόνησο και πρέπει να ληφθούν ΑΜΕΣΑ μέτρα. Η διαφήμιση της Vodafon (βλ. σχετικά στο http://hellenicinterest.blogspot.com/search?q=Vodafon), πληροφορίες από κρητικούς φίλους μου, που μου εκφράζουν την αγωνία τους γι' αυτά που συζητιούνται ανοιχτά πλέον σε συντροφιές και κοινωνικές συναναστροφές περί ανεξαρτησίας, αυτονομίας κλπ, δείχνουν ότι μέσα στην γενικότερη διάλυση του ελλαδικού κράτους κάποιοι ετοιμάζονται να παίξουν τα βρώμικα παιχνίδια τους. Προσωπικά, γνωρίζοντας την δημιουργία μαφιόζικων κρατών από πανίσχυρα συμφέροντα στο Μαυροβούνιο και στο Κοσσυφοπέδιο, θεωρώ ότι πρέπει να ενημερωθούν οι συνέλληνες και να ετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο. Το παρακάτω άρθρο ας είναι μια πρόγευση. Φυσικά, τα αναγραφόμενα σε αυτό περί δημοψηφίσματος το 2012 διερευνήθηκαν στο μεταξύ από έγκυρους νομικούς και αποδείχθηκαν εντελώς ανυπόστατα. Ελπίζω σύντομα να ακολουθήσει μια εμπεριστατωμένη ανάλυση του ζητήματος.
ΔΕΕ

ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ
Γράφει ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  05.02.09

Οι «αυτονομιστές» της Κρήτης έπρεπε να συλληφθούν
Ουδεμία αμφιβολία πρέπει να υφίσταται, πλέον, ότι, μετά το Κυπριακό και το «Μακεδονικό» έχουμε μπροστά μας και ζήτημα αυτονομίας της Κρήτης, σε συνδυασμό με την από πολλών ετών εκδηλουμένη πρόθεση των Ιουδαίων να συμπεριλάβουν την Μεγαλόνησο στο ονομαζόμενο «έρετζ Ισραέλ» (= Μεγάλο Ισραήλ).
Και δεν υφίσταται, επί τούτου, αμφιβολία από τη στιγμή που, κατά τη διάρκεια των, προ ημερών, διαμαρτυριών των 1.200 Κρητών στον Πειραιά, για την εξαίρεσί τους από την οικονομική ενίσχυσι των αγροτών και κτηνοτρόφων μας, ενεφανίσθησαν πλείστα όσα άτομα με μπλουζάκια, διά των οποίων ετίθετο το θέμα: «Αυτονομία στην Κρήτη»!
Το ζήτημα δεν είναι τυχαίο!... Διότι σε τρία (3) έτη από σήμερα, ήτοι το 2012, επανέρχεται η «υπόθεσις» της αυτονομίας της Κρήτης, αφού πρέπει να γίνη, εκ νέου, δημοψήφισμα των Κρητών επί του εάν επιθυμούν να παραμείνουν υπό την Ελληνική Πολιτεία, ως Τμήμα της Πατρίδος μας, υπενθυμιζομένου ότι και μόνον διά δημοψηφίσματος το 1912 προσηρτήθησαν στην Ελλάδα ισχύοντος για 100 έτη.
Αναρίθμητες είναι οι σχετικές αναφορές της «Ελεύθερης Ώρας» και των «Νέων Ανθρώπων» στο εγγύς και απώτερο παρελθόν. Δημοσιεύματα, άρθρα και αναλύσεις διά των οποίων προειδοποιούσαμε την (εκάστοτε) Κυβέρνησι για τον κίνδυνο. Προσκρούσαμε, όμως, στην αδιαφορία ή την ειρωνεία των πολιτικών αρχόντων «μας». Ακόμη κι όταν τονίζαμε τα περί του ενδιαφέροντος αχυρένιων εταιρειών (πίσω από τις οποίες εκρύπτοντο Ιουδαίοι επιχειρηματίες) να αγοράζουν, αντί μεγάλων ποσών, εκτάσεις της νοτίου Κρήτης (και όχι μόνον), ζήτημα επί του οποίου όφειλαν οι πάντες να ανησυχήσουν, προσκρούσαμε στην… εκκωφαντική σιωπή των αρμοδίων – αναρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Εξωτερικών.
Δεν είναι τυχαίο δε ότι οι Ιουδαίοι, μεταπολεμικά και εντεύθεν καταβάλλουν συστηματικές και συνεχείς προσπάθειες προκειμένου να πείσουν την Διεθνή Κοινότητα ότι η Κρήτη αποτελεί πανάρχαιη ιουδαική εστία. Η προσπάθεια αυτή συνοδεύεται (βεβαίως!..) και από μία προπαγανδιστική διαδικασία επιστημονικών (δήθεν) ερευνών στην οποία ενετάχθη και η κυκλοφορία του βιβλίου «Ιουδαϊκή Κρήτη»!!!
Ακόμη και τον Μινωϊκό πολιτισμό σφετερίζονται έτσι, οι αθεόφοβοι, δηλώνοντας πως τούτος ήτο… εβραϊκός. Ακόμη και για τον Μυκηναϊκό Πολιτισμό ισχυρίζονται τα αυτά. Πρόκειται για κατάπτυστες, όσο, όμως, και επικίνδυνες δράσεις για την εθνική μας κυριαρχία. Τόσον ιστορικών, όσο και πολιτισμικών, όσον και για την εθνική μας κυριαρχία, που συνοδεύονται με συχνές – πυκνές προκηρύξεις που διανέμονται στους Κρήτες για την… ιστορικώς ιουδαϊκή καταγωγή τους και την υπόσχεσι ότι εφ’ όσον αυτονομηθούν και εν συνεχεία υπαχθούν στην κυριαρχία του Ισραήλ θα… φάνε με χρυσά κουτάλια!
Εξ άλλου, εάν παρατηρήσουμε τον τρόπο των Ιουδαίων επί του τρόπου με τον οποίο πέταξαν, στην κυριολεξία, έξω από τα σπίτια τους, το 1948, τους Παλαιστινίους, πολλά μπορούμε να διδαχθούμε για τον τρόπο που μεθοδεύουν (και) την αρπαγή της Κρήτης μας.
Ώστε έφθασε και η ώρα του διαμελισμού της Ελλάδος, ίσως διερωτηθεί ο Αναγνώστης. Βεβαίως, είναι η απάντησις! Με δεδομένη, μάλιστα, την υπόθεσι της διεκδικήσεως της Μακεδονίας μας από τους Σκοπιανούς γείτονες ή ακόμη και τα σκοτεινά σημάδια στον ορίζοντα για την υπαγωγή των νήσων μας του Ανατολικού Αιγαίου σε ένα ιδιότυπο καθεστώς «γκρίζων ζωνών» ή ακόμη και την αυτονομία των Ιονίων νήσων – έχουμε και τέτοιο θέμα να αναφύεται βαθμιαίως – αλλά και την κυπριοποίησι του… «ζητήματος» της Θράκης μας, όλα είναι πιθανά έως πολύ πιθανά.
Απορίας άξιον, εν τέλει, είναι ότι οι Αρχές Ασφαλείας της χώρας μας κατά την, προ ελαχίστων ημερών, διαδήλωσι των Κρητών στον Πειραιά, δεν προχώρησαν στην σύλληψι εκείνων των ατόμων που έθεταν, με τα αναγραφόμενα στα μπλουζάκια τους, θέμα αυτονομίας της Κρήτης. Να βλέπαμε, τέλος πάντων, ποια άτομα ήταν αυτά που θέτουν θέμα για την εθνική κυριαρχία μας στη Νήσο. Διότι, σαφώς, πρόκειται περί ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ εάν επρόκειτο για Έλληνες. Εκτός εάν επρόκειτο για φερέφωνα και γενικώς ενεργούμενα των μυστικών υπηρεσιών των Ιουδαίων (Μοσάντ).

http://www.elora.gr/portal/index2.php?option=com_content&task=emailform&id=1208&itemid=1


3 σχόλια:

ΑΡΧΑΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ είπε...

Αν και όταν διασταύρωσετε εκείνο με τους ''αυτονομιστές'' της Κρήτης(!),που σας έστειλα με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο εχθές,παραθέσατέ το παρευθύς διότι το κακό έχει εκτραχυνθή και αφεθή να δρα ανεξέλεγκτο,νομίζω.....

Να προβάλλετε π λ ή ρ ω ς προσεχώς,σε ανάρτηση χωριστή,εάν σας είναι δυνατόν,το δημοσίευμα αυτής της εφημερίδος.

Τα όσα κατά καιρούς,εάν δ ε ν είναι μία πολύ κακόγουστη φάρσα,συνιστούν ανησυχητικά φαινόμενα ε θ ν ι κ ο ύ κατακερματισμού και τεμαχισμού και ηθική επιταγή μας είναι να διατηρηθή η,έστω και αποσυντιθέμενη και διαρραγείσα πολλάκις,αυτή,εθνοκοινωνική σ υ ν ο χ ή σε 'μικρά επίπεδα απομόνωσης και ριζικής αποκοπής των του κυρίου εθνικού κορμού.

sapphire είπε...

Δεν είναι μόνο η Κρήτη,τελευταία πολλοί με παίζουν με τέτοια ζητήματα,έχει ακουστεί Κέρκυρα και μάλιστα έκανε για το θέμα αυτό (ή μάλλον δημιούργησε το θέμα αυτό) ρεπορτάζ το BBC,θεωρώντας την άποψη ενός ημιπαράφρονος Κερκυραίου κτηματομεσίτη ως την κραυγή του κερκυραϊκού λαού!Μέχρι και Σάμο ακούς και για...Νικαριά (αυτό μάλλον ως ευσεβή πόθο χαμένων στην αριστερή μετάφραση).
Εν τέλει το θέμα είναι θέμα παιδείας!Γιατί κακά τα ψέμματα πολλοί κρητικοί γλυκαίνονται μ'αυτά που ακούνε και κάποιοι φρόντισαν να καλλιεργήσουν στο νησί ή να αφήσουν να υπάρχει ένας τοπικισμός που ξεπερνά το όρια του ρατσισμού πολλές φορές,οπότε σπόροι "ανεξαρτησίας" βρίσκουν γόνιμο έδαφος!
Αυτούς δε που θέλουν "ανεξαρτησίες" και τέτοια (δεν εννοώ τις "φιλικές" δυνάμεις που ανακατέβονται στο θέμα ούτε μεγάλα συμφέρονται,μιλάω για το κομμάτι του λαού που σκέφτεται έτσι ή και μικρομεσαίων επιχειρηματιών/πολιτικών) μπορούμε να τους χωρίσουμε σε δύο κατηγορίες:α)αριστερούς διαφόρων αποχρώσεων που νομίζουν ότι η Κρήτη θα γίνει από νέα Κούβα (παραδοσιακοί) ή μια απέραντη χασισοφυτεία όπου όλοι να ζουν ειρηνικά,χίπικα και μονιασμένα και κάνοντας όλη μέρα σεξ,drugs and rock 'n' roll (εναλλακτικοί..),β)η δεύτερη μερίδα που είναι μάλλον μικρότερη της πρώτης αλλά αρχίζει να κερδίζει έδαφος είναι η ψευτοφιλελεύθερη μερίδα που ονειρεύονται μια Κρήτη νέα Κύπρο,όπου θα υπάρχει τρελή φιλελεύθερη οικονομική ανάπτυξη που έως τώρα καταπιέζεται λόγω της κακιάς...Ελλάδας.
Οι δύο αυτές ομάδες χειραγωγούνται εύκολα.

Βιβλιόφιλος είπε...

Αγαπητέ saphire (νομίζω ότι έχεις ένα παραπανίσιο p στο ψευδώνυμό σου, εκτός και αν σκόπιμα το έχεις έτσι) θεωρώ τις παρατηρήσεις σου καίριες, εύστοχες και απόλυτα σωστές. Οι πληροφορίες που παραθέτεις επιβεβαιώνουν τα όσα γνώριζα από διάφορες έγκυρες και αξιόπιστες πηγές για το θέμα.
Ελπίζω ότι οι σωστοί και πατριώτες Κρητικοί (που τους θεωρώ την μεγάλη σιωπηλη πλειοψηφία) θα δώσουν την πρέπουσα απάντηση. Αρκεί αυτή να δοθεί έγκαιρα πριν το ζήτημα "ξεχειλώσει".