Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Σκοπιανό ...παραμένει εθνική υπόθεση;


Ένα ενδιαφέρον άρθρο της δημοσιογράφου Θάλειας Χούντα, που αξίζει να μελετηθεί και να προβληματίσει.
ΔΕΕ 

Σκοπιανό ...παραμένει εθνική υπόθεση

Γράφει η Θάλεια Χούντα

Λειτουργεί ως φαίνεται σαν "παράδοση" των κυβερνώντων αυτή τη χώρα, να λησμονούν την ιερή υποχρέωση που έχουν, να διαφυλάττουν τα σύνορα, τις παραδόσεις και το εθνικό συμφέρον της πατρίδας, δώρα ιερά τα οποία τους τα δώρισαν οι πρόγονοί τους κερδίζοντάς τα με το αίμα και την λεβεντιά τους- όρος άγνωστος για την σημερινή ηγεσία της χώρας.
Θα ανατρέξουμε 21 σχεδόν χρόνια πίσω στις 14 Φεβρουαρίου 1992 . ....ΤΟΤΕ...που η Θεσσαλονίκη σείστηκε απο το μεγαλειώδες συλλαλητήριο , το οποίο διοργανώθηκε
για "το όνομα της Μακεδονίας" το οποίο το διεκδικούσε με τόσο προκλητικό τρόπο, η γείτονα χώρα.
Δέκα μήνες μετά, τον Δεκέμβριο του 1992, ήταν η σειρά της Αθήνας να σειστεί από ένα πανομοιότυπο σε ένταση συλλάλητήριο, με τον ίδιο στόχο: το όνομα "Μακεδονία" να παραμείνει στην Ελλάδα, στους Έλληνες, " στην ξακουστή του Αλεξάνδρου χώρα".
Όλοι όσοι νιώθουν Έλληνες θυμούνται με παρρησία την εκστρατεία που οργανώθηκε και η οποία έλαβε ασύλληπτες διαστάσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Αμέτρητες παρεμβάσεις στους διεθνείς οργανισμούς, ηχηρό -αν και ανεπίσημο- εμπάργκο στα Σκόπια, σκληρή αρθρογραφία , συγγραφή βιβλίων, διαλέξεις , τηλεοπτικά αφιερώματα, όλα με ένα κοινό παρονομαστή : " Η Μακεδονία είναι Ελληνική", είναι εθνική υπόθεση και οποιαδήποτε σύνθετη ονοματοδοσία θα είναι νομιμοποίηση του αλυτρωτισμού των Σκοπίων.
ΤΟΤΕ....ο Υπουργός Εξωτερικών Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή την ονομασία των Σκοπίων, κήρυξε την κατά μέτωπον πολιτική σύγκρουση με τον τότε Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και δεν δίστασε να ρίξει μία ολόκληρη κυβέρνηση για τα "εθνικά ιδεώδη " τα οποία τόσο έντονα πρέσβευε....ΤΟΤΕ....
ΣΗΜΕΡΑ...αυτό το ζοφερό σήμερα μας βρίσκει με τα ίδια πολιτικά πρόσωπα σε πρωθυπουργικούς θώκους,αλλά...με διαφορετικά προσωπεία,
Σήμερα το Σκοπιανό έχει μετονομαστεί σε "Μακεδονικό ζήτημα" και η πάγια πολιτική θέση της κυβέρνησης είναι "ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση erga omnes", σε αντικατάσταση της ΤΟΤΕ εθνικής θέσης, ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει τα Σκόπια ως ανεξάρτητο κράτος μόνο υπό το πρίσμα της τήρησης των τριών όρων (σύνταγμα, σύμβολα, σύνορα) και τον όρο ότι το όνομα δεν θα εμπεριέχει τη λέξη "Μακεδονία".
Σήμερα ..η Ελλάδα έχει μείνει μόνη της και δυστυχώς τραγική μαρτυρία είναι η απομόνωση των Ελλήνων ευρωβουλευτών , οι οποίοι μειοψήφισαν θέτοντας το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων , όταν το Ευρωκοινοβούλιο τάχθηκε συντριπτικά υπέρ των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Σκοπίων -ΕΕ, καλώντας ταυτόχρονα σε οριστική λύση του ζητήματος της ονομασίας χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις.
Σήμερα η πολιτική ηγεσία της χώρας απλώς εκτελεί εντολές και διαμαρτύρεται για την καθόλα απαξίωση όσον αφορά τον χειρισμό των εθνικών μας θεμάτων από τους εταίρους μας.
Σημερα η ηγεσία της Πατρίδας, αυτής της ένδοξης Πατρίδας, όχι μόνο δεν προασπίζεται τα όσια και τα ιερά της αλλά τουναντίον την αποδομεί μέρα με την μέρα ξεπουλώντας με τόσο προκλητικό τρόπο τη δημόσια περιουσία της, η οποια απλά ανήκει στους Έλληνες.
Πως να προτάξουν σθεναρό εθνικό ανάστημα στους εταίρους μας, όταν την ίδια στιγμή βγάζουν στο σφυρί λιμένες, ακίνητα, δημόσια κτίρια, σχολεία, γήπεδα ακόμα και ΝATURA σε" τιμές ευκαιρίας".
Με αυτές τις "προσφορές" που επιτυγχάνουν οι επενδυτές, δικαιολογημένα μας έχουν χαρίσει τον τίτλο του "επενδυτικού παραδείσου", που στην κυριολεξία τείνει να μετατραπεί σε εθνική κόλαση, με τις αντεθνικές πράξεις των κυβερνώντων αυτή την χώρα και που εάν τους αφήσουμε στην ανεξέλεγκτη πορεία τους, ίσως μετά από κάποια χρόνια να διεκδικούν ότι θα έχει απομείνει σε αυτή την χώρα ...το ίδιο της το όνομα.


2 σχόλια:

  1. Και να ήταν μόνο το σκοπιανό. Με πρόσχημα την οικονομική κρίση η ελληνική κυβέρνηση μείωσε την παρουσία των ελληνικών πολεμικών πλοίων όχι μόνο σε όλες τις διεθνείς αποστολές, αλλά και στις ελληνικές θάλασσες, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στον τουρκικό στόλο να αλωνίζει έως και στα χωρικά μας ύδατα και το μόνο που κάνει είναι να ψελλίζει την ανησυχία της Ελλάδας για τις προκλητικές κινήσεις των Τούρκων. Από θαλασσοκράτορες, μας κατάντησαν ψοφοδεείς παρατηρητές της αυξανόμενης τουρκικής ναυτικής παρουσίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρη άστα! Όσο τα σκέφτομαι με πιάνει κατάθλιψη, Το ζήτημα βέβαια είναι τί κάνουμε εμείς οι πολίτες. Δεν αρκεί να κλαψουρίζουμε πάνω από τα ερείπια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δεν γίνονται δεκτά σχόλια σε greeklish