Κυριακή 25 Απριλίου 2010

Afganistan: Hell on Earth (1)


Η μαρτυρία ενός αλλοδαπού αξιωματικού που υπηρέτησε στο Αφγανιστάν για πάνω από 2 χρόνια.
Αθανασιάδης Κων/νος

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Πριν δείτε τις φωτογραφίες και αργότερα το βίντεο που θα αναρτήσω, θα ήθελα να κάνω μια εισαγωγή σχετικά με το Αφγανιστάν, όπως μου το διηγήθηκε ένας αξιωματικός που υπηρέτησε εκεί για πάνω από 2 χρόνια. Θα τα γράψω όπως ακριβώς μου τα είπε. Θα ήθελα ακόμα να επισημάνω ότι ο συγκεκριμένος αξιωματικός (μου ζήτησε να κρατήσω μυστική την εθνικότητα του και το όνομα του) αν και έχει δει πολλούς συναδέλφους του στρατιώτες νεκρούς, από τις σφαίρες και τις επιθέσεις από καμικάζι ζωσμένους με C4 εκρηκτικά, ποτέ δεν μου μίλησε απαξιωτικά και προσβλητικά για τους Αφγανούς. Ίσα ίσα που όπως κατάλαβα τρέφει μια περίεργη συμπάθεια για τους Αφγανούς.

Αφγανιστάν
Μιλάμε για ένα κράτος που οι Ταλιμπάν και ο ιερός νόμος το σταμάτησαν χρονολογικά και τεχνολογικά κάπου μεταξύ του μεσαίωνα και του 18 αιώνα. Οι άνθρωποι είναι πάμφτωχοι και πολύ χαμηλού μορφωτικού επιπέδου. Οι γυναίκες ακόμα και τώρα πολύ δύσκολα κυκλοφορούν στην πόλη ή στα χωριά. Είναι πάντα στο σπίτι ή στις δουλείες των συζύγων τους για να κάνουν χαμαλοδουλειές  Αν βγουν έξω από το σπίτι χωρίς λόγο θα έχουν μεγάλα προβλήματα από τους συζύγους τους,που έχουν και άλλες 2-3 γυναίκες. Είναι πιό εύκολο για ένα Αφγανό να βρει και να παντρευτεί γυναίκα, παρά να αγοράσει μια κατσίκα. Εκεί η γυναίκα θεωρείται αντικείμενο και δεν έχει καμία αξία για την ανδροκρατούμενη κοινωνία των Αφγανών, που οι περισσότεροι διατηρούν ακόμα μια περίεργη σχέση μεταξύ αγάπης και μίσους για τους αντάρτες Ταλιμπάν.

Λεωφορείο...

Εργάτες-σκλάβοι

Καμπούλ

Πάρτε και μια γεύση από τα Καταστήματα της Καμπούλ..



Σε αυτή την κατάσταση βρίσκετε το 78% με 85% του πληθυσμού της Καμπούλ. Υπάρχουν όμως και χειρότερα,μόλις βγεις από την Καμπούλ και πας προς τα περίχωρα και τις μικρότερες κοινότητες του Αφγανιστάν,οι άνθρωποι ζουν στις πιο άθλιες συνθήκες που θα μπορούσε να ζήσει ανθρώπινο ον.
Σε σπίτι φτιαγμένα από λάσπη άμμου χωρίς τσιμέντο. Για σκεπές έχουν τσίγκους κρατημένους με πέτρες για να μην τους παίρνει ο αέρας.Με τις πρώτες δυνατές βροχές τα αμμόσπιτα λιώνουν και τα ξαναφτιάχνουν πάλι με τον ίδιο τρόπο.
Είναι χαζό, αλλά οικονομικό... (εδώ γελάει)


Αυτό που βλέπετε στην φώτο από κάτω είναι 2 περιβολάκια με χασίς που είναι σε εμφανή σημείο στον δρόμο… Στο Αφγανιστάν το εμπόριο η πώληση και η χρήση ναρκωτικών είναι νόμιμη. Χασίς, ηρωίνη και όλα τα υποκατάστατα τους τα βρίσκεις πάρα πολύ εύκολα.



Η εύρεση οποιουδήποτε όπλου είναι εξίσου πάρα πολύ εύκολη.Με περίπου 50 ή και 70 δολάρια αγοράζεις καλάσνικοφ. Εκεί ακόμα και μικρά παιδιά ξέρουν να χειρίζονται όπλα. Αλλά όμως χρησιμοποιούνται και για όλες τις δουλειές, σαν σκλάβοι. Ακόμα και για ασπίδες σε τρομοκρατικά χτυπήματα.


Παιδική εργασία

Από κάτω βλέπετε ένα χωριό που κατέστρεψαν οι Ταλιμπάν, αφού πρώτα σκότωσαν τους γονείς, έπειτα απήγαγαν τα μικρά παιδιά για να τα χρησιμοποιήσουν για διάφορους λόγους. Ανάλογα με το τι προσόντα έχει το καθένα από αυτά.                  


Οι τρύπες στο τοίχο είναι από σφαίρες αυτόματου όπλου, καθώς έγινε έφοδος μέσα στα σπίτια των αμάχων.

Στην πόλη της Καμπούλ πηγαίνουν συχνά πολλοί πλούσιοι Σαουδάραβες, εκεί γίνονται και τα μεγάλα ντιλ για αγορές ανθρώπων. Λένε πολύ συχνά κάποιοι από τις ΜΚΟ ότι αυτοί οι άνθρωποι που φεύγουν από την χώρα τους πουλήσαν τα πάντα για να μαζέψουν λεφτά και να έρθουν στην Ελλάδα ή και σε κάποιο άλλο κράτος.
Ψέματα.
Ή ίσως δεν γνωρίζουν την πραγματικότητα.
Διαβάστε πως ακριβώς γίνετε...

Η αγορά ανθρώπων σύγχρονων σκλάβων είναι πολύ επικερδής επιχείρηση στην ανατολή.
Πακιστάν και Αφγανιστάν είναι χώρες που η πείνα και η δυστυχία αναγκάζει κάποιους να πουληθούν οι ίδιοι ή να πουλήσουν τα παιδιά τους για λίγα δολάρια. Μόνο και μόνο για να επιβιώσει η υπόλοιπη οικογένεια.
(Συνεχίζεται...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δεν γίνονται δεκτά σχόλια σε greeklish